Altaværingen Thomas Grønbech fikk endelig ta med seg jobben hjem til Alta hvor han er oppvokst.

Lang erfaring

Han er nemlig produsent for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, som gjestet Alta i går kveld.

– Orkesteret har to produsenter, en i Tromsø hvor jeg jobber, og og en i Bodø, sier Grønbech som tidligere har jobbet som produsent for Kringkastingsorkestret (KORK) i syv år.

– Hva gjør en produsent?

– Oppgavene er flere, og på denne turnèen har jeg blant annet ansvaret for logistikken. Det være seg hotellbooking til alle musikerne, at spilleplassene er klare før vi ankommer, hvor og når prøvetider skal være, samt leie inn eksterne musikere når vi har behov for forsterkninger. I går hadde vi for eksempel en prøve klokken 16.00, og da skal alt være på plass og klart med mer før konsertstart, forklarer Grønbech som har vært produsent for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i halvannet år.

Første konsert

Han forteller at orkesteret har 34 fast ansatte musikere. 19 i Tromsø og 15 i Bodø.

– Vi har også en egen operaavdeling, og når det er store oppsetninger har jeg hovedansvaret for begge avdelingene. En av grunnene til at jeg er med til Alta er av den enkle grunn at det passet best denne gangen, sier Grønbech som fikk overvære sin første konsert i Nordlyskatedralen i går kveld.

– Jeg har vært innom katedralen tidligere, men dette er første gang jeg er her i forbindelse med en konsert og således er det selvsagt veldig hyggelig at det er jobben min som byr på konsert i Altas nye storstue. Veldig flott å endelig få jobbe litt i hjembyen, ler altaværingen som i bunnen er utdannet klassisk gitarist fra konservatoriet i Tromsø.