Trommekorpset Alta jentesmell som ble startet opp i fjor har fått 55.000 kroner fra Barentssekretariatet. I løpet av dette året eller tidlig 2018 blir det mange rytmiske virvler rundt omkring i byen, for nå holder trommekorpset, som er et korps som kun består av jenter og damer, på med å planlegge en slagverkfestival.

– Vi hadde håpet å ha festivalen i april i år, men det blir litt for tidlig ettersom vi har søkt om flere midler som vi ikke har fått svar på per i dag, for når vi først skal lage en festival så vil vi ha litt størrelse på det hele. Men, vi håper så slå i gang festivalen i løpet av dette året eller tidlig 2018. Navnet blir Finnmark slagverkfestival og skal naturlig nok by på et utall av konserter fremført av forskjellige slagverkere i ulike konstellasjoner, sier den profesjonelle slagverkeren Kristine Hansen Nordgaren som er dirigent for Alta jentesmell og lærer på Alta kulturskole.

100 trommeslagere

Hun regner med at festivalen skal ha på plass omlag 100 deltakere når det hele slås i gang.

– Noen av dem vi skal invitere er en veldig spennende og god trommegruppe som heter «Drum tam tam» som kommer fra Murmansk, samt flere trommeslagere fra fylket. For de som ikke vet det, så er trommer mye mer en bare slagverk. Det finnes nemlig mengder med trommeinstrumenter som er veldig melodiske, så dette blir en festival som kommer til å by på spennende rytmer med et utall av klanger. Planen er å ha konserter både inne og ute flere plasser i Alta, sier Hansen Nordgaren.

Rytmisk tradisjon

I tillegg skal de også leie inn profesjonelle instruktører som skal bidra med flere trommekurs.

– Vi skal ha kurs for de som vil utvikle seg og lære mer, og for å klare det må vi leie inn to trommeslagere fra konservatoriet i Tromsø. I Alta jentesmell er vi per i dag 29 stykker og taket er på 50, så vi har rom for flere som har lyst til å slå seg løs – uansett alder. Finnmark slagverkfestival vil være for alle i alle aldre, så dette er noe vi ser fram til og som skal bli en årlig begivenhet i byen, sier Hansen Nordgaren.