Alta IF hadde mange spillere på utgående kontrakt i 2016. To av disse var Kjetil Thomassen og Svein Ove Thomassen, som begge velger å trappe ned toppsatsingen. Mens sistnevnte skal konsentrere seg om familie, jobb og 4.-divisjonspill med Tverrelvdalen IL, kommer Kjetil til å ta det helt rolig en periode fremover. Men han legger ikke hanskene på hylla for godt.

– Jeg har vært i tenkeboksen i lang tid, og var ganske nær å skrive under på en ny kontrakt. Men så tok jeg til fornuften. Jeg har ikke lenger bare meg selv å tenke på, kommenterer Kjetil Thomassen, og utdyper:

– Det er to ting som ble avgjørende. For det første skal jeg bli far til sommeren, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg vet at det er mange som fint har klart å kombinere farsrollen og spill på høyt nivå, men det blir ikke meg. I hvert fall ikke denne gangen. Jeg har en kjæreste som både studerer og jobber, og hun vil trenge mye hjelp med babyen. Det skal jeg sørge for at hun får.

– Den andre faktoren er skaden jeg pådro meg i fjor. Jeg er fortsatt ikke bra, og vet at det kommer til å kreve vanvittig mye opptrening før jeg er tilbake på det nivået som kreves. Skal man lykkes i toppfotballen må man levere hundre prosent både på trening og i kamp. Jeg er ikke motivert nok, og da er det best å gi seg mens leken er god, sier han.

I tillegg har han en jobb som krever sitt.

– Vi er et lite snekkerfirma, og har nå fått inn to lærlinger. Det forventes at jeg tar den ene lærlingen under mine vinger, og samtidig jobber mer enn jeg har gjort de siste årene.

Han legger ikke skjul på at det er litt vemodig å forlate klubben etter noen flotte år mellom stengene.

– Jeg er takknemlig for tilliten Rune Repvik og teamet hans har vist. Det har vært en morsom reise både i 1.- og 2. divisjon, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg satset videre etter den første sesongen da jeg vurderte å gi meg. Det er en flott klubb og en fantastisk spillergruppe, sier Thomassen.

De færreste blir vel overrasket om de ser Thomassen i Tverrelvdalen-trøya om ikke altfor lenge.

– Det er noen som har banket på døra allerede. Vi får se hva som skjer. Jeg har snakket litt med Rune, og det er ikke utenkelig at jeg bidrar for Alta IFs rekruttlag ved en senere anledning. Og Tverrelvdalen er jo et lag som står mitt hjerte nært, så man skal ikke utelukke noe som helst. Jeg er bare 27 år, så det er litt tidlig å legge opp for godt, smiler sisteskansen.