Den samiske sangeren og låtskriveren Elin Kåven vrir om på sin musikalske ferd. Nå skal hun lage dance- og popmusikk sammen med  låtskriver og musikkprodusent Robin Mortensen Lynch.

Hitmaker

Mortensen Lynch er en anerkjent  musiker, låtskriver og musikkprodusent som har skrevet og produsert hitlåter blant annet til Pink, Jessie J og Cher. Han er født og oppvokst på Helgeland i Nord-Norge, men bosatt i Sverige hvor han har sitt musikkstudio og musikalske virke.

– Hvordan ble dette samarbeidet til?

– Det var faktisk han som plutselig en dag ringte og sa at han hadde lyst å samarbeide med meg. En veldig overraskende og gledelig telefonsamtale. En av de store låtene han har bidratt på er den amerikanske artisten Pink sin låt «Stupid Girl» som ble en hit over hele verden i 2006, sier Kåven som har flyttet til hovedstaden denne vinteren.

– Jeg har emigrert fra snøen i Alta, og skal jobbe med musikk i Oslo denne vinteren. Jeg og Mortensen Lynch har ingen planer for et helt album, men skal i første omgang gi ut to singler sammen. Den første kommer 14. februar og den neste skal vi produsere ferdig nå i januar. Hva som skjer videre vet vi ikke. Tiden får vise om vi gjør noe mer sammen etter at disse singlene – som vi skal gi ut på hans plateselskap slippes på markedet, sier Kåven.

Ny retning

Hun forklarer at musikken de nå skaper sammen er noe de kaller de for electrojoik, som kort fortalt består av elektronisk musikk med tunge rytmer med joik som base.

– Hoveddelen av tekstene synger jeg på samisk, men de kles også opp av engelsk slik at alle skal forstå hva jeg synger om. Hovedbasen i musikken er mye joik og denne formen for musikk med masse elementer av elektronisk dansemusikk har jeg aldri jobbet med tidligere, så dette er noe helt nytt for meg. Det gjør det hele selvsagt veldig spennende og vi er begge spent på tilbakemeldingene, sier den samiske artisten.

Hun har tidligere gitt ut tre soloalbum på sitt tyske plateselskap.

– Vår første singel som slippes om litt over en måned har vi kalt for «First Step in Faith» som heter Oadjebasvuhtii på samisk. Dette er er en suggestiv, tung elektronisk joik låt som handler om å ha tillit til at alt er som det skal være, sier Kåven som har vært artist på heltid de ti siste årene.