Kulturrådet har nemlig fordelt til sammen 57,3 millioner kroner til hele 111 musikkfestivaler for 2017. I Finnmark er det festivalene Varangerfestivalen og Aronnesrocken som har fått midler i denne tildelingen. Førstnevnte har fått 1.075.000 kroner, mens sistnevnte har fått 128.000 kroner.

Økt støtte

Styreleder i Aronnesrocken, Rune Suhr Berg, er ikke bare fornøyd med at de også i år har fått støtte fra kulturrådet i år, men han er også veldig fornøyd med at de har fått den største støtten noensinne fra organisasjonen som gir tilskudd til kunst og kultur over hele landet – og som er en pådriver for nye kunst- og kulturprosjekter som driver med utviklingsarbeid.

– I fjor fikk vi 100.000 fra kulturrådet og for 2017 har vi  fått hele 28.000 kroner mer, en veldig pen økning som  vi selvsagt er er særs fornøyd med, sier Suhr Berg.

– Mer anerkjent

Han tror de har fått økt støtte fordi Aronnesrocken de siste årene har blitt mer anerkjent.

– Vi har blitt en større og mer profesjonell aktør – og utviklet oss som en viktig festival for Alta og Finnmark. Det tror jeg var avgjørende for støtten.

Større spillerom

Han sier de økte midlene vil gi dem større spillerom.

– Vi har sendt inn flere søknader til flere støttespillere. En av disse er fylkekommunen, som vi i år ikke får svar hos før i mars måned, så hvor mye totalpotten blir, vet vi ikke, så vi forholder oss til samme bookingbudsjett som i fjor. Men, dukker den rette artisten opp, så gir støtten fra kulturrådet oss litt større spillerom enn vi hadde forventet, sier Suhr Berg.

– Hvor mye støtte får dere totalt per år?

– Det ligger på omlag 800.000 kroner, som er offentlig støtte og fra sponsorer lokalt. Det offentlige har gitt oss cirka 200.000 kroner de siste årene.