Det gjør at Finnmark Motorsenter allerede etter fire måneder kan servere gladnytt.

– Vi skal helt greit klare å gå i null i år, og kanskje klarer vi også litt pluss. Det er vi fornøyd med etter å ha hatt ganske store oppstartskostnader, sier daglig leder Bjørn Tore Johansen.

Alta-avdelingen av det som tidligere var Hauans AS, ble kvitt en byrde da Hammerfest-avdelingen av selskapet forsvant i dragsuget av konkursen sent i juni. Byrden av et varelager som var for høyt priset, forsvant også. Etter at konkursen var et faktum, kjøpte eier Toto Hagen tilbake det som var av verdier i Alta, samt noe i Hammerfest, og satte i gang drifta igjen.

Snudde bilsalget

De ansatte kom tilbake, og gradvis kom man i vanlig drift igjen. 25. august åpnet nye Finnmark Motorsenter dørene. Etter fire måneder oppsummerer daglig leder Johansen drifta som «god» og som «forventet».

– Vi hadde et ønske om å klare å holde omsetningen fra tidligere år, samt ikke tape penger i 2016. Det har vi klart, fordi de ansatte har vært helt fantastiske og virkelig stått på, sier Johansen.

Et forferdelig dårlig nybilsalg i først halvår er forandret til mer normale tilstander, med 20-30 nye biler ut dørene de siste fire månedene. Samtidig er salget av Polaris slik det pleier å være, altså helt på det jevne, mens salget av Honda sine produkter gir et pent supplement til drifta.

Bra på verkstedet

Etter to måneder med stengte dører var det naturligvis ekstra stort trøkk på verkstedet da Finnmark Motorsenter åpnet. Det hadde hopet seg opp med Forder som trengte mekaniker.

– Vi har hatt kjempegod omsetning på bilverkstedet, og generelt har det vært bra drive hele høsten, opplyser Johansen.

De mest pessimistiske spådde en rask død da Hauans-butikken skulle starte opp igjen etter et par tøffe år og en konkurs. Som Finnmark Motorsenter har bedriften foreløpig pekt nese til skeptikerne.

– Vi har en bra ordrereserve på nye biler, så jeg ser lyst til 2017. Vi har vist tidligere at vi kan drive bra med denne gjengen, og det tror jeg vi vil vise også i 2017, sier Johansen.