Benedicte Lyng, som er produsent for Borealis vinterfestival for 2. gang, håper altaværinger i alle aldere blir med å skape neste års vinterfestivitas.

– Alle kan være med

Denne gang ønsker hun at Altas befolkning skal føle et større eierskap til festivalen. Ett av målene for å klare det, er at de som har lyst skal få være med å skape den flotte isparken som festivalen er så kjent for.

– Det kan være å utforme iskulpurer med mer, og vi inviterer alle som ønsker å være med til å hjelpe til i denne prosessen sammen med  kunstner Laila Kolostyák som har hovedansvar for snø- og iskunst, sier Lyng.

– Morsomt og givende

I ukene før festivalen er det som alltid stor aktivitet i Alta sentrum med bygging og utforming av snøscene og isskulpturer, og dette sier hun kommer til å bli enda større i 2017.

– Ansatte i kommunen fikk selv gleden av å skjære ut for eksempel enkel ramme i isblokk under årets Borealis, og selv denne lille oppgaven var utrolig morsom og givende. Så er det en stor bonus å få være ute i frisk luft sammen med våre flotte russiske- og norske iskunstnere med Kolostyàk i spissen, reklamerer hun.

Flere sendinger

Hun opplyser at NRK som også under det hele dekker mye av Finnmarksløpet, denne gang skal ha enda flere livesendinger fra Alta sentrum og at det derfor er viktig at isparken blir så spennende og flott som mulig.

– Det hele skal bli mye større neste år. NRK har meldt at de satser på flere innslag fra Alta som sendes til hele landet. De kulturelle innslagene som vi står for blir mange og det er viktig at parken og utestudioet som bakteppe, derfor blir så fin som mulig, håper hun.

Tips om innslag

Vinterfestivalen har siden 2012 hatt i overkant av 20 forskjellige arrangører og rundt 80 små og store arrangementer/aktiviteter rundt om i Alta mens den pågår. Lyng påpeker at det er plass til både nye og gamle i programmet for 2017.

– Programmet skal ferdigstilles 15. januar, og alle som ønsker en post i dette programmet kan ta kontakt med meg før den tid via min e-post som er: Benedicte.Lyng@alta.kommune.no, sier produsenten.

Mye nytt

Noen av de nye innslagene på agendaen neste år er et dukketeater som skal være en del av parken.

–  Vi har et noe større budsjett totalt sett gjennom et tilsagn fra BarentsKult på 600.000 kroner, samt at  kunstnere fra Norge, Sverige og Russland er samlet i Alta i disse dager for å planlegge snø- og isparken. Rundt 400 ungdom fra Alta vil delta i prosjektet sammen med de profesjonelle kunstnerne, opplyser Lyng.