– Det blir ikke jul uten

Både tradisjon og fornyelse på Hyllest til norsk rock.

HELT NYDELIG: God lyd fra miksepulten sørget for deilig dynamikk mellom Odd Jarle Strands el-gitar og Einar Lyng Johansens kassegitar.Foto: BERNHARD HIENERWADEL

5

City Scene

350

pluss

For Altas rockeglade musikere og konsertpublikum blir det ikke jul før man har hyllet norsk rock. Og romjul er simpelthen utenkelig uten Romjulsrocken (4. juledag, onsdag, 28.12.). Også i år holdes Aronnesrockens solide juleskikker i hevd av en heidundrende herlig gjeng som vet å balansere tradisjon og fornyelse, og av et feststemt publikum som fyller City scene så det blir godt og varmt. Og når gavene pakkes så utrolig pent inn i god lyd og ikke minst aldeles herlig lys med en diskokule som gjør tjeneste som betlehemsstjerne, skal det veldig mye til å ikke komme i julestemning.

Se bildene fra Hyllest til norsk rock

– Entertainere av ypperste klasse!


Gamle travere

Moped og Verdens Records, to hauggamle traverband med hundrevis av år på Aronnesrockens fartsskriver, hyllet fredag kveld norsk rock. Aronnesrocken har sin egen definisjon av De fire store innen norskspråklig rock. Ut med DeLillos, inn med CC Cowboys.

– DeLillos er noe dritt, sier blokkfløyte-bannlyser Tore Grøtte i Moped til Altaposten.

– SE PÅ TORE: Et kvalitetsbevisst publikum var godt fornøyd med Tore Grøtte og de andre bandmedlemmene i Moped.Foto: BERNHARD HIENERWADEL

Styggen på ryggen

Moped sto for kveldens første sett og gjorde flere låter av Seigmenn, Skambankt og – selvfølgelig – Raga Rockers. Bandet overrasket med å avslutte med Styggen på ryggen av OnklP & De Fjerne Slektningene og Det brenner under beina mine av Oslo Ess. Ikke overraskende derimot var at Moped leverte kvalitet i alle ledd. Bandets hardt arbeidende vokalist Ottar Pettersen virker dog aller mest trygg og uimotståelig som Altas svar på Michael Krohn.

Vokalister med showfaktor

Verdens Records, Altas eneste band med nøyaktig én spillejobb i året hvert bidige år, stilte med to hovedvokalister som stadig vekk ble byttet inn og ut mot hverandre. Rutinerte Rune Suhr Berg gjorde Jokke & Valentinerne, Dumdum Boys, Mods og Åge Aleksandersen.

– Og så hyllet jeg Moped med deres låt Moped, men det var kanskje på grensen til hva som kan defineres som en hyllest, siden det er jeg som har skrevet låta, sier Rune Suhr til Altaposten.

Einar klinket til - igjen

Den andre vokalisten i Verdens Records var Einar Lyng Johansen, og på en aldeles fortreffelig måte tok han seg av CC Cowboys og krydret hovedretten med Unit Five, Rolffa / Kaizers Orchestra og Ketil Stokkan.

Kveldens tre hovedvokalister overbeviste hver og én, men jeg er bare nødt til å sette et ekstra pluss i margen for enorm showfaktor hos både Einar Lyng Johansen og Rune Suhr Berg. Einar Lyng Johansen synger sabla bra, og han formelig strutter av formidlingsglede, scenetekke og energi. La det ikke gå så innmari lenge før denne mannen får sin neste spillejobb.

Hvis jeg skal sette fingeren på noe, så må det være at vi tåler utmerket enda flere låter, og vi holder definitivt ut lengre enn til klokka 01.30.