Torsdag kveld byr elevene på kulturskolen i Øksfjord på en mangfoldig forestilling i julens tegn.

Dramatisk musevise

– Elevene, som er i alle aldersgrupper, gleder seg stort til endelig å vise fram alt hva de har øvd på helt siden i høst, sier lærer og kulturskoleleder i Loppa, Siw Jensen.

Forestillingen, som går av stabelen på samfunnshuset, skal by bygdas befolkning på flere spennende innslag.

– De yngste elevene skal blant annet spille fram en dramatisering av den kjente sangen «Musevisa» som Alf Prøysen skrev teksten til i sin tid, sier Jensen.

– Bygda stiller opp

Hun opplyser at elevene alltid har en juleforestilling på denne tiden av året og at juleforestillingen er for mange årets begivenhet i bygda.

– Alle som bor i Loppe er veldig flinke til å støtte opp om og stille opp på dette arrangementet, og for mange er dette en av de store tingene som skjer i bygda i løpet av året. Det viser seg også på antall publikum, for det bruker å være fullt hvert år.

Nytt «lokalt» stykke

I år har kulturskolen også fått tak i en spesialskrevet stykke med lokale snitt.

– Dramagruppa på skolen skal fremføre en julefortelling som heter «Ære være jul». Dette er et stykke som vi har kjøpt inn for anledningen og fått skrevet om slik at mye av handlingen er fra bygda. Totalt skal 27 elever stå på scenen i løpet av kvelden og i år har vi også to ulike band fra kulturskolen som skal opptre med julete toner, lover kulturskolelederen.

Julekaker attåt

Hun lover også masse god julekaker etter at det hele er over.

– I år har elevene som går siste året på ungdomsskolen ansvaret får selge kaker og kaffe, så kvelden vil også være en opplevelse for smaksløkene i julen ånd, minner hun om.