Det klirrer i strikkepinner. Praten går livlig rundt bordene og latteren sitter løst. Fra kjøkkenkroken strømmer duften av nystekte julekaker og kaffetrakteren putrer fornøyd.

Varmen brer seg

Altaposten kan skrive under på at Dagsenteret på Nerstranda omsorgsbolig har vært savnet. Det er surt ute, men varmt og trivelig inne. Julepynten er klar til å settes fram.

Nerstranda omsorgsbolig inneholder leiligheter for eldre, men er også arena for Dagsenteret, som i høst ble gjenåpnet etter en pause for omorganisering.

SOSIALT: – Mange deltar på Dagsenteret. Foto: Aud Larsen

Forebygger isolasjon

Dagsenteret har fra starten vært et tiltak for beboere på Nerstranda, hjemmeboende eldre, personer med demens og personer med psykisk lidelse. Målet er å forebygge at eldre isolerer seg, og å være en sosial møteplass.

– I dag har vi 15 eldre brukere, forteller Aud Larsen.

Hun er en av dem som jobber for at seniorene skal trives og ha et godt liv.

Tilbudet for de eldre er tirsdager og onsdager. De som får levert mat fra Helsesenteret, får dette levert til Dagsenteret disse dagene. Andre som selv til daglig sørger for matlaging, kan bestille servering disse dagene.

SOM CITY: Elsa sier det er som å møtes på «City» når eldre samles i storstua. Elsa og Trygve Thomassen har nylig flyttet inn i leilighet i Nerstranda Foto: Anne Mari Aalberg

Flere aktiviteter

– Vi kan hente og bringe også, sier Larsen som mener det er et stort behov for å være sammen med andre i samme situasjon.

Hun forteller om flere aktiviteter på møtedagene. Blant annet er det trim, handarbeid, turer, sang og musikk. Til våren planlegges det reist en gapahuk der de kan være ute selv når været ikke er bra.

– Det er alltid noen å snakke med, spesielt for meg som liker å prate, flirer Trygve Thomassen med et glimt i øyet.

Sammen med kona Elsa flyttet han nylig inn i egen leilighet i Nerstranda. Om kvelden kan beboerne samles i storstuen for å være sammen.

– Det er som å møtes på «City», kommer det fra Elsa.

Aud Larsen sier de fortsatt har plass til flere, og anbefaler interesserte å ta kontakt med Loppa kommune.