BUL følger suksessoppskriften og forandrer nesten ingenting. I dag presenterte avtroppende fotballeder Hans Jørgen Andersen neste års trenerteam for BULs 1. divisjonsdamer. Som forventet går hovedtrener Odd Inge Johansen på en ny periode med laget, og får også med seg sin assistent Lise Lotte Lund Martnes. Johansen har skrevet under for to nye år, mens Lund Martnes er blitt enig med BUL om en ettårskontrakt.

Var ønsket

– Vi har holdt på med dette i to år og har nådd målet vårt. Nå er det artig å være med videre, for å se hvordan 1. divisjon er og forsøke å etablere oss som et godt 1. divisjonslag, sier Johansen.

– Det som skjer i BUL er veldig spennende, og jeg har lyst til å være med for å se hvor bra det kan bli, sier Lund Martnes.

Andersen sier det aldri var noen tvil om at denne duoen skulle få fortsette.

– Når vi ser hva de har fått til og man også ser interessen for damefotballen i byen, så var valget enkelt. Det vil være helt feil å kvitte seg med et trenerteam som har fått til det disse to har fått til. Vi har flere landslagsspillere, en formidabel utvikling på enkeltspillere og et fantastisk miljø i stallen, sier Andersen.

Matcher i Troms

Siden BUL det siste året har trent og organisert seg som om de har vært i 1. divisjon, vil svært lite bli endret i oppkjøringen til ny sesong.

– Jentene hadde mellom 7 og 10 økter i uka i oppkjøringen sist vinter. Nå skal vi trene enda litt mer, men også smartere, for å få god nok effekt. Som i fjor skal vi matche oss mot gode lag i Troms, vi håper å kunne spille treningskamper mot Fløya og Medkila både borte og hjemme, og vi ønsker å få til en langhelg med god matching i Oslo-området rett før seriestart. Det er ingen grunn til å forandre på mye, sier Johansen.

Budsjettet må økes med en drøy halvmillion, men å begynne med noen kjøpekarusell er helt uaktuelt.

– Da dolker vi oss selv og det vi står for i ryggen. Å kjøpe spillere er ikke vår politikk. Vi kan finne gode løsninger hvis gode spillere er aktuelle for oss, men da handler det ikke om kontanter, sier fotballeder Andersen.

Det gror godt

Bak førstelaget gror det svært godt, og jentetrenerne Terje Falsen og Bent Håvard Romsdal har sagt at de vil ta ansvaret for at rekruttlaget i 2. divisjon blir et springbrett til 1. divisjon for BULs egne ungjenter og ambisiøse jenter fra andre klubber i Alta og Finnmark.

– Den store forskjellen fra tidligere er at det nå og de neste årene kommer opp en mengde spillere, og ikke bare en og to hvert år, fordi det er gode kull i flere klubber. Dette er en gavepakke til damefotballen i byen, og 1. divisjonslaget skal være en god arena for disse jentene, sier Lund Martnes, som selv har en fortid som 1. divisjonsspiller i Alta IF og nå også er trener  på aldersbestemt nivå i klubben.