Siden det ble klart i oktober at Jernia på Amfi Alta legger ned, har senterleder og eiendomssjef Frode Wilhelmsen holdt kortene tett til brystet for hva og hvem som skal ta over lokalene til butikken, til tross for at ny leietager var 95 prosent klar da nyheten om nedleggelsen ble kjent. Nå er det klart at Thon rykker inn.

Konsernendringer

Thon-hotellene i hele Norge har i lang tidhatt et samarbeid med restaurantene Egon og Peppes Pizza for frokost- og andre serveringstilbud knyttet til kurs og konferanse. Det har den siste tiden i  konsernet blitt diskutert og gjort endringer rundt dette samarbeidet. Blant annet ønsker Thon i større grad å stå på egne ben i form av større satsing på mat, og dermed få større kontroll på sin egen portefølje.

– Vi har nok heller vært  «uvanlige» uten egen restaurant, men dette endrer vi nå altså på, sier hotelldirektør Linda Heltne.

Dag og kveld

For noen år tilbake utvidet Thon på Amfi Alta møteromsavdelingen, til stor suksess for driften av hotellet. Utvidelsen med ny restaurant er derfor både i vinden og godt timet.

– Dette gjør at vi nå tør å satse videre. Det blir et fullverdig konsept med frokost, lunsj og middag. Konkret hvordan lokalene blir, gjenstår å se. For nå har vi kun arealplanen klar.

– Når vil dere kunne åpne?

– Målet er april, sier Heltne og legger til at de ikke blir å stenge hotellet i mellomtiden.

– Ønsket om å gjøre dette har fra Thon sin side vært tilstede en stund. Men det handler om å ha ledige lokaler. Når Jernia valgte å legge ned, dukket den muligheten opp. Samtidig henger det sammen med at det har blitt gjort med suksess ved andre hoteller, legger Wilhelmsen til.

Lokal vilje

Senterlederen forklarer at ombyggingen også viser viljen til å satse i Alta.

– Vi har både et stort kjøpesenter med utvidelsesplaner og et hotell som driver veldig bra. Både Thon Hotel og Amfi er en del av Amfi-gruppen, så dette er en ytterligere  forbedring av gruppens satsing i Alta. Vi ønsker å satse på en positiv måte i Alta og utvikle byen videre, sier han.

– Lykke til

Tonje Bohr Iversen er daglig leder for Peppes Pizza i Alta. Hun har i tillegg til ansvaret for den daglige driften ved Peppes,hatt rollen som bindeledd mellom Thon og Peppes. Iversen har i en periode vært klar over endringene, og ønsker å takke for samarbeidet. De har hatt ansvaret for frokosten til hotellgjestene.

LYKKE TIL: Daglig leder ved Peppes Pizza Alta, Tonje Bohr Iversen, ønsker Thon lykke til videre og takker for samarbeidet. Foto: Bjarne Krogstad

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid og jeg forstår at de har ønsket å ha kontroll på eget produkt. Det blir litt trist når man har jobbet så tett på hverandre, og jeg ønsker dem lykke til videre.