Sist helg ble neste års andredivisjonsavdelinger offentliggjort, og her ble det klart at Alta IFs fotballherrer møter Finnsnes, KFUM Oslo, Grorud, Follo, Kjelsås, Bærum, Asker, Vålerenga 2, Skeid, Raufoss, HamKam, Brumunddal og Nybergsund.

– Vi visste at det ville bli tøft uansett hvilken avdeling vi havnet i. Etter spissingen av seriesystemet er det bare gode lag igjen, fastslår Rune Repvik, som ser for seg mange tette og spennende oppgjør i 2017.

– Jeg tror ikke at det er mange lag i denne avdelingen som kommer til å si at de skal rykke opp. Kanskje Raufoss gjør det hvis de får orden på økonomi og spillerstall, men ellers tviler jeg på at det vil bli snakket høyt om opprykk før sesongstarten. Jeg spår en superjevn sesong der ingen lag klarer å stikke fra de andre. Det blir tett og jevnt helt inn, mener Alta IF-treneren.

Han synes det er vanskelig å peke ut de antatt beste lagene.

– Over halvparten av lagene har kvaliteter som gjør at de blir ekstremt vanskelige å slå. KFUM Oslo og Raufoss rykket ned fra 1. divisjon, og vil helt sikkert tilbake dit så fort som mulig. Også Finnsnes, Grorud, Follo, Skeid og HamKam er klubber som helt sikkert har ambisjoner om å kjempe i toppen. Jeg håper at også vi kan blande oss inn der oppe et sted, smiler Repvik.

Hektisk jobbing

Akkurat hvor sterkt lag Alta IF-treneren har til sin disposisjon neste år er vanskelig å si. Klubben jobber fortsatt med å reforhandle kontrakter med sentrale spillere. I verste fall mister de Kjetil Thomassen, Mathias Dahl Abelsen, Svein Ove Thomassen, Christian Reginiussen, Thomas Torgersen og Sega Ngom.

I TENKEBOKSEN: Mathias Dahl Abelsen har fortsatt ikke bestemt seg for hvor han spiller fotball neste sesong. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi er inne i vår siste treningsuke før spillerne får fri. Vi jobber med å reforhandle kontrakter, spikre opplegget for sesongoppkjøringen og vurdere nye spillere. Det er ganske hektisk for tiden, men jeg regner ikke med at vi får svar fra de som sitter på gjerdet før i desember, forteller Repvik, som gjerne vil beholde sine største stjerner.

– Vi har gitt kontraktstilbud til de vi ønsker å ha med videre, så får vi se hva som skjer. Vi kan ikke sitte rolig og vente tålmodig på de som bruker lang tid på å bestemme seg. Plutselig forsvinner de til andre klubber, og da har vi kjempeproblem. Så vi jobber parallelt med andre spillere. Henter vi inn tre nye ansikter kan det være for sent for de som sitter på gjerdet, så det er en risiko begge veier i disse situasjonene.