5. november overtok selskapet Kvikkas AS utbringingen av lørdagsaviser over hele Norge, etter å ha vunnet anbudet i konkurranse med Posten.

Overgangen har skapt litt trøbbel for Finnmark Dagblad og Finnmarken, forteller direktør for begge aviser, Arne Reginiussen:

– Generelt har det gått litt bedre for Finnmark Dagblad i vestfylket enn for Finnmarken østpå. I øst har vi veldig mange abonnenter på småsteder, hvor det har vært problematisk å finne fram til de korrekte adresser. Når det bare står navn og et postnummer på adressa, da kan budene få problemer, forteller han.

Oppfordrer til digitalt bruk

Reginiussen sier han synes det er synd at abonnenter rammes:

– Vi hadde håpet det skulle gå enda bedre, og at færre skulle oppleve problemer. Jeg forstår at abonnentene blir irriterte når avisa uteblir, og for oss er det litt for mange som ikke har fått avisa.

– Er folk flinke til å ta i bruk eAvisa når papirutgaven uteblir?

– Vi oppfordrer abonnentene våre til å ta i bruk digitale løsninger. Da får du avisa med en gang den er ferdig trykket. Men så er det noen som ønsker papiravisa i hånda, ikke minst er lørdagskryssordet etterspurt. Vi gjør det vi kan for å tilpasse oss og sørge for at flest mulig får avisa, og jeg er ikke i tvil om at Odd Harilla, som er underleverandør for Kvikkas, gjør det beste han kan for å få ordnet dette.

Noen problemer

Altaposten har i likhet med FD opplevd noen problemer, men blant annet fordi avisa ikke har lørdagsutgave er det en mindre andel av leserne som er rammet:

– Hos oss er det kommet noen klager fra nærområdene, men dette tror jeg er mest vårt problem – det er ikke Kvikkas som har sviktet. Vi håper utleveringen i natt skal gå bra, sier direktør Tor Sara.

MINDRE PROBLEMER: Også Altaposten har opplevd problemer med utkjøringen av aviser lørdag, bekrefter direktør Tor Sara. Foto: Magne Kveseth

Han er også direktør for den samiske avisa Avvir, og måtte håndtere utfordringer her:

– Det var først og fremst Avvir sin lørdagsutgave som så ut til å bli vanskelig, men her har det gått veldig bra, sier Sara.