– Jeg gråt av smertene

Solli-Tangen vender tilbake etter fjorårets dramatikk.

GJESTER ALTA FOR TREDJE GANG: Didrik Solli-Tangen håper han slipper å synge julesanger med sykdom i kroppen. (Arkivfoto)Foto: Kita Eilertsen

pluss

21. november kommer Ole Edvard Antonsen, det unge stjerneskuddet Stine Ulla Hole og Didrik Solli-Tangen til Nordlyskatedralen for å avholde sin førjulskonsert «Desemberstemninger», som de siste årene har blitt en liten tradisjon i Alta. Denne gangen håper Solli-Tangen at han ikke opplever det han gjorde i fjor.

Gikk rett i bakken

– I fjor fikk jeg, uten at noen vet det, kyssesyken like før konserten i Alta, og det var uhorvelig vondt. Men, når man er artist så må man bare levere, og jeg leverte det beste jeg kunne, sier Solli-Tangen.

Han forteller at smertene var så store at han gikk «rett i bakken» like etter konserten.

– Jeg gråt av smertene på hotellrommet etterpå, sier Solli-Tangen.

Selv tror han at han fikk kyssesyken på grunn av en veldig stressende periode.

– I fjor hadde jeg vært programleder i TV2-programmet «Skal vi danse», og det er, til tross for at det er moro,  et enormt slit å levere livesending tolv lørdager på rad. Og like etter at programmet var ferdig dro jeg på juleturneèn med Antonsen, med konserter hver kveld. Mitt immunforsvar var helt på bunnen, forteller han.

Konsekvensen av Alta-konserten var at han måte avbryte turnèen.

– Jobben i Nordlyskatedralen ble min siste på den turnèen. Jeg måtte rett og slett kaste inn håndkleet. Men min bror, som også er sanger, steppet inn på kort varsel, så det var uansett en Solli-Tangen som leverte de neste konsertene, ler han.

I storform

I år lover han at han ikke har så mye å gjøre i forkant.

– Jeg har mye mer fri nå, så jeg er virkelig i storform og jeg skal bidra til å sette altaværingene i julestemning, lover den talentfulle unge sangeren.

– Du blir ikke lei av julen når du kveld etter kveld synger julesanger?

– Nei, jeg er veldig god til å koble av mellom konsertene. Men, det er klart at man blir preget – og jeg prøver å ta med meg en stemning fra hver konsert.

21. november er tredje gang han gjester Alta med Ole Edvard Antonsen.

– Hva skal du synge i år?

– Det er noen nummer som vi faktisk ikke tør å kutte, og det er «O helga natt» og «Nordnorsk julesalme». Det er to sanger som liksom må være med og som publikum krever. De andre sangene som vi skal ta denne gangen vil jeg ikke røpe, sier han hemmelighetsfull.