Mandag fikk Alta IF underskrifta til tidligere Alta- og BUL-spiller, båtsfjordingen Eirik Lund Holm som returnerer til Alta fra Førde. Samtidig signerte midtstopper Mats Frede Hansen ny kontrakt.

– At Mats Frede velger å signere en ny kontrakt gir oss forutsigbarhet og det er et sterkt signal fra både han, Eirik Lund Holm og klubben når begge signeres for to år, sier Alta-trener Rune Repvik som har flere følere ute når neste års spillerstall skal bygges.

– Vi ønsker en bredere stall, men også en tøffere konkurranse om plassen for de mest etablerte spillerne. Vi er i kontakt med flere forsvarsspillere og jeg ønsker å signere en ekstra midtstopper, sier Repvik uten å offentligjøre noen navn.

TOÅRSKONTRAKT: Eirik Lund Holm og Mats Frede Hansen signerte for Alta mandag. Foto: Magne Ek

I år har Hansen, Andreas Markussen, Øyvind Veseth Olsen og innleide Linus Dahl blitt brukt som stoppere. Sistnevnte er under kontrakt i Sverige og det meste tyder på at han ikke vil vende tilbake. Derimot er Aleksander Bjørnvåg, Alta-studenten som signerte amatørkontrakt i høst, klar for en sesong i Alta-drakten. Også han jakter en plass i Alta-forsvaret om ikke skadene han har vært plaget med ødelegger.

Brukte ikke alt

Foran årets sesong fikk Repvik et større lønnsbudsjett å rutte med. Regnskapet viser at han ikke brukte alt da han ikke fant spillere hvor kvalitet og krav sto i stil. Får han samme rammer kommende sesong betyr det at han kan bruke mellom 200.000 og 300.000 kroner ekstra på lønn.

– Budsjettet for neste år er ikke satt og det er ikke sikkert vi får de samme rammene som vi i utgangspunktet hadde i år. Men vi jobber ut fra det budsjettet som ligger der i dag inntil vi får beskjed om noe annet, sier han og legger kjapt til:

– Vi ønsker en bredere stall, men vi skal fortsatt være like forsiktige som vi har vært og bruker ikke penger bare for å bruke de. Vi skal være trygge på at vi får noe igjen for pengene, men noen nye ansikter er ønskelig.

Jakter erstattere

Han venter på en avklaring rundt Christian Reginiussen, Mathias Dahl Abelsen, Thomas Torgersen, Svein Ove Thomassen og Sega Ngom

– Vi er i dialog med dem alle, men jobber samtidig ut mot nye spillere. Om vi skulle lykkes i å få en ny avtale med Christian, Mathias og Svein Ove så ønsker vi likevel inn en ekstra også på midtbanen, sier Repvik.

Dag Andreas Balto avsluttet sesongen på backplass i Alta IF og er ønsket med videre, men karasjokingen har kontrakt med Lyn ut neste sesong og klubben må derfor vente og se hva som skjer. Også langtidsskadde Kjetil Thomassen er med i planene, men i den saken blir det trolig ingen avgjørelse før senere på vinteren.

14 på kontrakt

Repvik har etter gårsdagens signeringer 14 spillere på kontrakt. Dette er keeperne Maris Eltermanis og Alexander Ellingsen. Forsvarsspillerne Mats Frede Hansen, Simon Evjen, Andreas Markussen, Runar Overvik, Øyvind Veseth Olsen og Aleksander Bjørnvåg. Midtbanespillerne Felix A. Jakobsen, Erlend Pedersen og Vebjørn Skorpen samt angrepsspillerne Eirik Lund Holm, Vegard Braaten, Magnus Nikolaisen.