30 år gamle Torstein Teigum Giertsen, som i høst startet som fast ansatt fiolinlærer ved  Alta kulturskole, trives med å pendle mellom byene Alta og Hammerfest.

Pendler med båten

– Det er første gang jeg bor her og er så langt nord. Så langt virker alt veldig flott, sier den nye fiolinlæreren.

I sin nye jobb dekker han ikke bare spillehungrige elever i Alta.

– Per i dag har jeg 20 elever i Alta og fire ulike grupper med elever i Hammerfest. Sistnevnte by besøker jeg en dag uken, mens jeg er resten av tiden i Alta. Det funker veldig bra å pendle med båten, sier han.

Stort alderspenn

Han forteller at noen av det spennende med jobben, er at det ikke bare er yngre elever som har lyst å lære seg fiolinens hemmeligheter.

– Den yngste eleven jeg har er seks år gammel og den eldste er 60 år, så det er et vidt spenn i alder. Veldig moro å ha ulike aldertrinn  på opplæring, sier 30-åringen.

Vant Spellemannsprisen

For to år siden var han med å vinne den ærefulle Spellemannsprisen.

– Jeg var med i et orkester som hadde spilt inn musikk av Edvard Grieg i 2014 og for den fikk vi Spellemannsprisen, sier han ydmykt.

– Så det betyr at du har en Spellemannspris på peishylla hjemme?

– He, he. Nei, vi var veldig mange i orkesteret, så de kunne nok ikke dele ut en statuett til alle musikerne. Men, jeg fikk holde i den og har et bilde av meg med den på mobilen, ler Teigum Giertsen, som opprinnelig kommer fra Røyken i Oslo.

– Endelig

Kulturskolerektor, Bjørn Roald Mikkelsen er fornøyd å endelig ha på plass en fiolinlærer i byen.

– Tidligere har vi hatt en lærer som har pendlet mellom Alta og Tromsø – som har vært her annen hver uke, så endelig har vi en fiolinlærer som har bosatt seg i byen, sier Mikkelsen fornøyd.

Deler med Hammerfest

Han utdyper at stillingen til Teigum Giertsen er et samarbeid mellom kulturskolen i Hammerfest.

– Vi har en fin avtale med Hammerfest kulturskole hvor han per i dag jobber i en 20 prosents stilling. Hos oss har han elever som tilsvarer 30 prosent. Det betyr at han har rom for flere elever. Vi har masse fioliner liggende, så det står ikke på det, påpeker Mikkelsen.