Eierne av fiskebåtrederiet Hermes i Sør-Tverrfjord har etablert et eget selskap for å ta vare på den 42-fot store vernede frakte- og fiskebåten Hermes II.

Fartøyvern

Båten skal nå opprustes ytterligere, og rederne vil sikre at den får passasjersertifikat til bruk i reiselivsøyemed.

– Vi tenker at det beste vernet for båten er å drifte den med litt havfisketurisme, hvalsafari og nordlyssafari, sier styrelederen for det nyetablerte selskapet Hermes  II, Jan Arne Bergeton Lerbukt.

Han er også med på eiersiden i fiskebåtrederiet Hermes, som i fjor omsatte for drøyt 130 millioner kroner.

Kjøpt for 1,5 millioner

Eierne av selskapet Hermes  II AS, Ørjan Nilsen, Jan Roger Lerbukt og Jan Arne Bergeton Lerbukt, har skutt inn to millioner i aksjekapital i det nye selskapet og kjøpt tilbake den gamle skuta, som har vært i familien Lerbukts eie, direkte og indirekte, siden 1952.

Båten har vært eid av en stiftelse siden 1992, og det nyetablerte selskapet har kjøpt den tilbake for halvannen million kroner for at den skal bli tatt vare på videre.

– Nå ligger den i Tromsø på sørsjeteen, der vi skal oppgradere den med passasjersertifikat og gjøre den klar for den bruken vi tenker på, hvalsafari, nordlyssafari og fisketurisme. Så får vi se om vi skal drifte den selv, eller sette bort drifta av den til andre, sier Bergeton Lerbukt.

Den stolte skuta har gjennomgått restaurering både i 1990, 2014 og 2015 viser en oversikt fra de tidligere eierne, «Kystgruppa Hermes II» som har dokumentert alt arbeidet grundig.