Administrasjonen i Loppa kommune gikk nemlig gjennom forslaget fra Sp, SV og Ap og fant ut at det var nødvendig med en juridisk og formell vask av det foreslåtte reglementet, som gjelder både ordfører Steinar Halvorsen (H) og varaordfører Stein Thomassen.

– Jeg er misfornøyd med at et splittet kommunestyre gikk for et slikt reglement, men jeg er fornøyd med vasken som tok bort mange av de problematiske punktene. En ordfører må ha ytringsfrihet og handlingsrom i sin gjerning, sier Halvorsen etter onsdagens ekstraordinære kommunestyremøte som kun hadde denne ene saken på sakslista.

Etter tre timers debatt, ble voteringen jevn. Åtte stemte for et eget Loppa-reglement, mens syv stemte imot. Da hadde Ap-politikerne Maria Thomassen og Ernst Berge sluttet seg til ordførerens syn, uten at det hjalp. Flertallet mente det ikke var nok med kommuneloven og et delegasjonsreglement.

– Det ble massive skyts mot meg som ordfører innledningsvis, men etterhvert føler jeg at vi hadde ryddet opp og skiltes i en god tone. Ikke minst har man bestemt seg for å drive med politikk i stedet for å telle timer jeg har på rådhuset, sier Halvorsen.

Fabrice Caline (Sp) er enig i at man fikk luftet ut frustrasjon og uenighet.

– Administrasjonen hadde en grei vask av vårt forslag. Det viktige for meg var at vi fikk en dialog med ordføreren. Allerede 3. mars ba jeg om avklaringer, så jeg fikk nå forklart hvorfor jeg ønsket å ta til overflata den grums og negativitet som er skapt, sier Caline.

Han bekrefter at ballen er lagt død når det gjelder ordførerens bruk av hjemmekontor på Sandland.

– Rådmannen var klar på at samarbeidet med ordføreren var bra. Det andre poenget for oss er at vi har en synlig og tilgjengelig ordfører, og der er vi enige, sier Caline, som likevel presiserer at han ikke har rukket å tufte enighet i partigruppa.

– Det er et forbehold som er nødvendig å ta, sier han.

Ordfører Steinar Halvorsen håper også på bedre dialog.

– Det har vært etterlyst mer informasjon, men det kan ikke forventes at jeg skal kontakte 14 representanter for å spre informasjon. Da er det mer naturlig at de som savner informasjon og en prat tar kontakt med meg. Jeg lover å være tilgjengelig og klar, forsikrer Halvorsen.