– Dette blir veldig skøy. Jeg gleder meg, sier butikksjef Victoria Hågensen.

Reåpningen fant sted i dag, i den tidligere eventyrligbutikken i andre etasje på Amfi – bare nå utvidet med 20 kvadratmeter pluss hele sortimentet til Godteland Alta.

– Den søte sammenslåingen skjer kun her i Alta, og juridisk får selskapet navnet «Eventyrland», sier medeierne Tor Olaf Aandahl fra Tromsø og Robert Chitussi fra Narvik.

Enn så lenge kaller de sjappa utad for Eventyrlig-Godteland, et navn som viser at produktutvalget skal beholdes.

Alle vinner

– Det ligger ingen dårlige tall til grunn for nytenkingen. Begge butikkene gikk godt. Vi så bare de mange og store samdriftsfordelene, og at butikken blir enda mer interessant for kundene. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier de to, som representerer en prosentvis likeverdig eierside.

Produktutvalget til Eventyrland blir presis som før, bare i ett og samme lokale på om lag 85 kvadratmeter. Fem deltidsansatte får butikksjefen med seg, samt et helt nytt tilbud på isfronten.

Føles greit

– Kuleis fra Kulinaris. Åtte av de mest solgte smakene fra denne premium-leverandøren, sier Victoria, før vi spør om det moralsk tar på å selge usunne saker dagen lang.

– Nei. Det føles helt greit. Det er opp til kundene, rekker hun å si, før eierne kaster seg fram med opplysninger.

– Husk at matbutikkene har mye mer av slike varer enn oss. Vi har også en egen avdeling med svært gode sukkerfrie godteriprodukter, sier Aandahl og Chitussi.

Topp kvalitet

– Uansett greit å vite at det fins tannlege i samme etasje?

– Ja. Vi skal jo hjelpe hverandre. Så dersom Eurodent nå får mange flere kunder på grunn av oss, så antyder vi at det kan bli aktuelt med provisjon, humrer Aandahl.

– Det går nok bra. Dette er godteri og mye annet godt for alle aldre og av svært høy kvalitet, betrygger Chitussi.

Hanne Robb fra Nordens Paris sier hun har stor tro på eventyrlandlig suksess i Nordlysbyen.

– Dette får Viktoria til. Det blir et utrolig godt tilbud for altaværingene, sier hun.