Det blir både komikk og skumle saker for hele familien på Parksenteret denne helgen. Senteret vil nemlig gjenta forårets arrangementsuksess med flere show.

– Gode tilbakemeldinger

Parksenteret klinker til med masse komikere og en lokale morogjeng denne helgen.

– I fjor arrangerte vi for første gang komikveld med Altarevyen, siste helgen i oktober, og det ble en så stor suksess at det vil vi gjerne gjenta. Tilbakemeldingene var veldig gode og positive, sier August Hilmar Jonsson, som sitter i styret til senterforeningen og arrangementskomiteen.

– Før dette showet skal vi ha et moteshow fra butikkene på senteret, minner han om.

– Blir større

Han påpeker at årets happening vil bli mye større.

– I fjor hadde vi ett show. I år kjører vi to. Det første er en komikveld for hele familien med Altarevyen og Erlend Osnes. Dette showet er helt gratis. Osnes er forøvrig en dønn ærlig komiker. Han forteller historier med stor fortellerglede. Han er også programleder i P3 med «Raae & Osnes», sier Jonsson.

To med stand up-show

Etter showet med Altarevyen overtar to nye komikerfjes.

– Det er med Maria Stavang som ble årets nykommer på humorfesten 2016. Stavang er en stand up-komiker som vi helt kommer til at se mye av i fremtiden. Hun er også kjent som «piateed» på facebook og hun har nesten 50.000 følgere, sier Jonsson.

Hun skal by på stand up sammen med finnmarkskomikeren Pål Riise.

MORODAME: Maria Stavang som ble årets nykommer på humorfesten i år, er en av flere komikere som gjester Parksenteret i morgen. Foto: Presse

– Riise er en moromann og blogger fra Kirkenes og har flere ganger tidligere gjort seg bemerket, blant annet gjennom vittige meldinger til politikere og lignende på Facebook. Hans innlegg til justisministeren da det kom forslag til økte strafferammer for kjøring utenfor løyper med scooter, gikk som en farsott på sosiale medier.  Begge showene går av stabelen i det gamle Mekk-lokale i morgen kveld, opplyser Jonsson.

MÅLTE DORULLER: Pål Riise fra Kirkenes, som i 2013 ble kjent på facebook da han rullet ut Lambis doruller for å sjekke lengsen, skal by på stand up. Foto: Presse

Skummel dag for barna

Lørdag fortsetter festen for den yngre garde i det samme lokalet.

– Vi hadde også Halloween-fest for barn i fjor og det var også en suksess som vi vil gjenta. Det åpner om morgenen og arrangeres sammen med Alta turnforening som skal selge sukkerspinng, popkorn og annet snacks. Det tilbys sminking mens vi byr på litt skummel musikk, sier Jonsson.

Senere arrangeres et Halloween-moteshow med og for ungene som har på seg skummel sminke og kostymer.

– Alle som vil kan få gå på denne «catwalken» og etter dette blir det en loddtrekning for beste utkledning. Dette arrangementet er helt gratis og alle er hjertelig velkommen, sier Jonsson.