Frøyd Karlsen synes ikke noe om at publikum sjabbet og kaklet høylytt under konserten med Charlie Rackstead sist helg.

– Hvis folk skal kakle og ikke høre på artisten, så kan de like godt holde seg hjemme, mener hun og peker på noe som mange har påpekt tidligere på ulike arrangementer.

– Veldig forstyrrende

– Er det like ille overalt?

– Nei, heldigvis. Under konserter i for eksempel Nordlyskatedralen og kultursalen, er folk stille når artistene er på scenen og det er veldig bra. Det burde man også være på andre konserter, som denne med Rackstead, mener hun.

– Forskjell på settingen

Stig Anton Eliassen i Alta Event som arrangerte konserten, skjønner godt hva Karlsen mener.

– Vi opplevde for eksempel under årets bluesfestival at folk kaklet høylytt da Hekla Stålstrenga spilte, og det var ikke bra. En konsert varer stort sett en times tid og da bør folk høre på artisten. Men, det er stor forskjell på sjanger og  konsertsetting. Det er ofte avgjørende for hvordan det blir. Under  konserter med eksempelvis Dum Dum Boys, synger, prater og fester folk høylytt. En konsert hvor folk må sitte, er publikum stort sett stille, men jeg forstår også at folk koser seg og prater litt når et band som Charlie Rackstead er på scenen. Det er tross alt partymusikk og da danser gjerne folk mens de har det gøy og snakker sammen, sier Eliassen, som i likhet med Karlsen mener at publikum bør respektere de som er tilstede for å lytte.

– Stort sett så er folk flink til å lytte og høre på artistene, men når det er 500 i et lokale  med et partyband, er det alltid noen som prater og hojer litt ekstra. Det er selvsagt synd for de som er tilstede og som vil høre på artisten, sier Eliassen.