Leter etter ung flyktning til filmrolle

Ni studenter og en ung gutt med flyktningbakgrunn skal bidra til en ny film med et aktuelt tema.

NY KORTFILM: Yvonne Thomassens nye prosjekt, som blir en kortfilm, skal handle om to personer fra ulike generasjoner som har opplevd krig på nært hold.Foto: Reiulf Grønnevik

pluss

Filmregissøren og manusforfatteren Yvonne Thomassen fra Alta, som blant annet står bak den prisbelønte dokumentaren  «Familiebildet» som ble EURODOK-vinner av Publikumsprisen i 2013, og som har laget tv-serien «Lille Store Hjerte» som har vært vist på NRK Super, leter etter en ung gutt som skal spille hovedrollen i en ny film som hun har skrevet manuset til.

Aktuelt tema 

Filmen, som skal hete «Akvarium», skal kort fortalt handle om en ung flyktninggutt som søker ly i et hus. I dette huset bor det en gammel mann som også har vært flyktning. Han var flyktning under 2. verdenskrig.

– Jeg håper å finne en ung gutt som kanskje kommer fra Syria eller Afghanistan. Alderen på gutten må være mellom 10 og 12 år. Et av kriteriene er at denne gutten må ha brune øyne og ha svart hår, sier Thomassen.

Trenger ikke erfaring

Hun påpeker at gutten som helst bør bo i Alta eller Oslo, ikke trenger å ha noen skuespillererfaring.

–  Han skal ikke ha noen dialoger eller replikker, men han må kunne være i karakter som i dette tilfelle betyr at han må kunne spille redd og glad. Hvis noen vet om en slik gutt så ta gjerne kontakt med Rein Film, sier Thomassen som har flere prosjekter på gang utover vinteren.

– Jeg kan ikke si så mye om det nå, men planen er å lage to dokumentfilmer i nærmeste framtid, sier hun.

Location i Finnmark

I tillegg håper hun noen kan stille et hus til disposisjon under innspillingen, som skal foregå i Finnmark.

– Min første tanke var at filmen skulle spilles inn i Lerresfjord fordi det vil bli en vakkert bakteppe. Men, det som er viktig for oss, rent scenografisk, er at vi finner et slitt, gammelt hus som ligger ved sjøen. Hvis noen har et slikt hus som har god avstand til nærmeste nabo, så vil vi gjerne låne det. Det er da snakk om å bruke det i omlag fem til syv dager, sier den unge filmskaperen fra Alta som for tiden bor i Oslo.

Lærer opp studenter

Altas filmselskap, Rein Film, som skal stå for filmingen, gleder seg stort over at ni mediestudenter fra Universitet i Alta skal være med på innspillingen.

GIR OPPLÆRING: Mathis Ståle Mathisen i Rein Film tar med ni mediestudenter som skal få tips og lære triks om det å lage film.Foto: Rein film

– Jeg har selv vært student, og vet at all erfaring er god erfaring. Det var en av grunnene til at vi på denne produksjonen ville ha med filmstudenter. Vi ønsker å jobbe med studenter fordi vi vil være med på å skape filmarbeidsplasser i regionen, sier Mathis Ståle Mathisen i Rein Film.

Han lover spennende oppgaver til studentene når innspillingen tar fatt i januar neste år.

– De skal alle få jobbe og lære om å ta regi, ulike fototeknikker og annet produksjonsarbeid underveis, lover han.