Hver torsdag arrangerer nemlig kultursenteret Sisa kveldsturer, en kosetur som skaper trivsel og samhold.

Gatelangs er også bra

– Alle er velkomne! Vi tenkte det kunne være en god idé å arrangere gåturer i selve Alta by, ikke bare i naturen omkring, for på den måten blir vi ikke bare kjent med hverandre, men også med byen, sier initiativtager Elisabeth Lyng til Altaposten

Hver torsdag klokken 19, med Sisa-bygget i Bossekop som utgangspunkt, arrangerer den muntre gjengen ved kultursenteret gåturer som varer i cirka en time til forskjellige steder i Alta by.

– Tilbudet passer for alle, uansett alder. Her deltar en herlig miks mellom unge, voksne og godt voksne mennesker, fortsetter Lyng.

– Og tempoet er slik at det ikke bør være problemer for noen, nær sagt uansett hvordan din fysiske form er, tilføyer hun.

Blir kjent

Hun forteller videre at målet med turen først og fremst er fysisk fostring og at det er en fin anledning til å få nye bekjentskaper på:

– Det er noe med det. Når vi spaserer sammen går praten livlig og folk bli kjent med hverandre på en helt makeløs måte, sier Lyng.

– Vi har akkurat startet med torsdagsturene, men det har allerede kommet flere spennende forbindelser ut av dem, noe som igjen blant annet har ført til ulike arrangementer på andre plan, filosoferer hun.

– Helt perfekt

Sist torsdag var det 15 stykker som var med på turen i det flotte høstværet, som da gikk fra Bossekop til museet i Hjemmeluft.

Blant deltakerne var det folk i alle aldersgrupper, deriblant kulturleder i Alta kommune, Tor Helge Reinsnes Moen:

– Det er veldig flott at Sisa arrangerer disse torsdagsturene, betror en entusiastisk kultursjef.

– Og det at de bruker byen og vil lage liv i byen er jo noe som gagner hele Alta. Og når vi i tillegg får et lavterskeltilbud som passer alle, er det jo perfekt, Tor Helge.

Avlyste trening

Tomas Berg er en annen deltaker som Altaposten snakket med på spaserturen. Han opplyser at dette er et tilbud han kommer til å bruke ofte:

– I dag avlyste jeg faktisk turen på treningssenteret og deltok heller på gåturen. Jeg har sovet litt dårlig i det siste og hva er vel bedre enn frisk luft da. Det at vi er en såpass fin gjeng som går sammen gjør det hele betryggende og greit, avslutter han smilende.

  • Vil du være med, ta kontakt med Elisabeth Lyng eller Sisa i Bossekop. Torsdag klokken 19 er neste tur. Oppmøte ved Sisa.