Blant de sterkeste kritikerne til at fylkeskommunen valgte å anke Bruer-saken var fylkesutvalgsmedlem Bengt Rune Strifeldt (Frp). Han sier til Altaposten at han har mange tanker rundt det som nå skjer i Hålogaland lagmannsrett.

På spørsmål fra Altaposten forteller Strifeldt at han mener frafallet av fylkeskommunens prinsipale påstand, at avskjeden av Bruer opprettholdes, vitner om én ting:

– Saken til fylkeskommunen virker å smuldre mer og mer vekk. Politianmeldelsene som ble henlagt sier man nå ikke burde vært laget. Avskjedigelsen sier man ikke burde vært gjennomført. Fortsatt kjører man på med oppsigelse, men samlet sett virker det som at saken smuldrer vekk, sier Strifeldt.

Bengt Rune Strifeldt. Foto: Arkiv

– Noen må gå

Han sier han bevisst har valgt å ikke kommentere saken på sosiale medier eller andre steder.

– Men på direkte spørsmål fra media, så svarer jeg. Jeg har tidligere uttalt at dersom denne saken tapes i lagmannsretten, så må noen finne sin hatt og stokk og gå. Det står jeg ved, sier Strifeldt.

– Har du noen spesielle i tankene?

– Det er nærliggende å peke på fylkesrådmann Øystein Ruud og opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen. De har begge vært sentrale i saken, sier han.

Hevnmotiv?

Strifeldt forteller at han sitter igjen med et inntrykk av at noen har hatt uedle motiver ved å kjøre saken så langt:

– Jeg sa det da vi jobbet for å få saken stanset; her virker det som at det har vært en vendetta, at det har gått prestisje i saken. Noen har spilt et veldig høyt spill.

– Nå er ikke saken avgjort ennå?

– Nei. Men jeg har hele tiden sagt at jeg ut fra tingrettens drøftinger ikke klarer å se at dette skal gå i fylkeskommunens favør. Når man ser at saken på mange områder smuldrer opp, så bekrefter det mer og mer mine mistanker. At politianmeldelsene forsvant og grunnlaget for avskjeden dermed falt bort, førte til at mye av argumentene for å kjøre saken ble borte. At man likevel anker videre uten å justere påstanden forsterket følelsen min av at dette er en ren forfølgelse, sier Strifeldt.

  • Fylkesrådmann Øystein Ruud sier til Altaposten at han ikke ønsker å kommentere utspillene til Strifeldt, fordi han ikke kommenterer personalsaker, ei heller pågående rettssaker.