Oppstart av HU-lag i BUL har vært en suksess og totalt 20 utviklingshemmede har tatt imot håndballtilbudet.

– 12-15 stykker har vært på alle de fem første treningene, men totalt har vi hatt 20 innom, sier Lisa Marie Røst Gudmestad som har påtatt seg treneransvaret sammen Åse Godvik Lampe, Lotte Handnes Bellika og flere assistenter som har tatt kommunens treningspartner-kurs.

– Det er fantastisk å se hvor stor utvikling de har hatt i løpet av disse få treningene, sier Røst Gudmestad.

PÅ HJEMMEBANE: Ørjan Dølør er nærmest vokst opp i BUL-hallen og så ut til å stortrives på hjemmebane. Foto: Magne Ek

Ikke foreldrebasert

Foresatte som overvar treningen i går fortalte A-sporten at de er strålende fornøyd med tilbudet. At ideen kom, og utførelsen gjøres, av andre enn foreldre ble også nevnt som positivt. I BUL er man fast bestemt på at dette skal bli et fast langvarig tilbud.

– Det er artig med lek, men de er veldig opptatt av at vi skal spille kamper. Så skal vi beholde dem alle så lenge som mulig er det viktig at vi utvikler dette videre. Det startet med mye lek, men vi trener litt teknikk og går gjennom reglene steg for stegt. De to siste treningene har vi også spilt litt på minibane og på sikt er målet å spille kamper på stor bane, sier Røst Gudmestad.

Over hele banen var det smilende ansikt å se og de ferske håndballspillerne blir godt mottatt av BUL-familien.

– Det er veldig morsomt å se dem spille håndball. Jeg er veldig stolt av at klubben kan gi dem denne muligheten, men jeg er også sikker på at vi har mye å lære av dem, spesielt det med å vise glede, sa BULs Kari Mikkelsen som ankom BUL-hallen midt i HU-lagets trening for å gjøre seg klar til treningen timen etter.

HU-laget har allerede vært flaggbærere under Lerøy-kvalifiseringen og på seniorkamper.

– De skal være en viktig del BUL-familien og skal bære BUL-genseren med like stor stolthet som alle oss andre, sier Røst Gudmestad.

HYLLES AV FORESATTE: Lisa Marie Røst Gudmestad og BULs team rundt HU-laget hylles for initiativet. Foto: Magne Ek

Regionale turneringer?

Også i Bodø, Lofoten, Harstad og Tromsø har de lag for utviklingshemmede. Det gir Røst Gudmestad håp om store sportslige og sosiale samlinger.

– Målet er deltagelse på Landsturneringen, men vi snakker også om å arrangere noe regionalt. Kan vi kombinere det med eksempelvis  Tromsøturneringen og Altaturneringen vil de samtidig bli inkludert med resten av den nordnorske håndballfamilien noe som må være målet.

Men med reiseaktivitet følger det naturligvis kostnader.

– Det er litt av utfordringen. Vi kan ikke pålegge dem store egenandeler da det kan ekskludere mange av dem. Så vi håper vi når ut til næringslivet og at næringslivsledere er enige med oss om at denne gruppa fortjener et slikt tilbud. Vi har allerede fått sponset drakter, men trenger også penger til annet utstyr. Så er aktivitet det neste på lista og da kommer reiseutgiftene, avslutter Røst Gudmestad.