Ble du oppringt onsdag av Alta IFs trener Rune Repvik? Da spurte han trolig etter bidrag til årets TV-aksjon, for Rune er en gammel traver blant næringslivspanelet som årlig samles for å ringe rundt til våre lokale bedriftsledere.

– De sier for det meste ja, men kan være en utfordring å få tak i. De er jo ledere og veldig opptatte, sier Repvik.

Mange dyktige telefonringere

Ringerundtgjengen er samlet i Sautso på Scandic. Repvik er en av dem som skynder seg ut hvis han får napp, slik at han og den potensielle giveren kan prate uforstyrret. Med seg har han Berit og Kari, Kjetil og Kristen Albert, Kristin, Marianne, Tom Are og Øyvind, pluss Bjørn Conrad, Dag Arne og Erik. Internt er det om å gjøre å samle inn mest, sier Repvik, og da Altaposten var innom viste lystavla at godt over 100.000 kroner så langt var hamstret inn.

Uten Sting gjør ingen ting

Tavla viser at Rune gjør det bra, men at både han og resten er noen hestelengder bak Alta Røde Kors sin leder, Dag Arne Johannesen. Han blir nok å vinne internt, mumles det.

– Det var vanskeligere å samle inn i fjor, med Regnskogsfondet. De har bare Sting, men vi har han Dag Arne, sier en takknemlig og svært fornøyd koordinator Erik Karlstrøm. Han og Rune og de andre har en klar oppfordring til oss.

– Ta godt i mot bøssebærerne på søndag.