Som kjent er både Kjetil Thomassen og Maris Eltermanis ute med langtidsskader. Røntgenbildene av foten til tredjekeeper Alexander Ellingsen viser ikke brudd, men det er fortsatt usikkert om han kan vokte målet i sesongavslutningen hjemme mot Harstad lørdag.

Trener Rune Repvik er selv gammel keeper, og kom innpå de siste minuttene da også Ellingsen ble skadet i helga, men at treneren står i mål fra start mot Harstad er absolutt siste utvei.

– Guttekeeper Eirik Lampe har slitt med ryggen og det er heller ikke sikkert han kan vokte målet. Om hverken han eller Alex blir klare kan det ende med en Repvik i mål, men det er absolutt siste utvei og per i dag er det større sannsynlighet for at vi bruker en utespiller som keeper, sier Repvik og legger til:

– Det handler rett og slett om det fysiske. Det er veldig lenge siden jeg la opp og legger ikke skjul på at jeg har fysiske begrensninger.

Svein Ove meldte seg

På trening i går sa Svein Ove Thomassen seg villig til å steppe inn som sisteskanse.

– Det er i utgangspunktet ingen dum tanke. Han vil helt sikkert komme i situasjoner jeg som tidligere keeper trolig ville løst bedre, men samtidig kan han gjøre ting med ball tusen ganger bedre enn det jeg klarer. Men uansett håper jeg ikke vi kommer i den situasjonen at vi må bruke han i mål, sier Repvik.

Ellingsens undersøkelser i går viste at foten fortsatt er hoven og at han må bruke tid.

– Han skal til ny undersøkelse i morgen, men vi må trolig vente til nærmere helga for å få en endelig avklaring. Det betyr at vi trolig ikke kan ta noen avgjørelse før timene før kampstart, men vi må naturligvis ha en løsning i bakhodet.

Da den vanskelige situasjonen oppsto mente sportslig koordinator Anders Abrahamsen at Revik som keeper kunne blitt en publikumsattraksjon.

– Trolig vil enda flere vil komme på kamp om Svein Ove står i mål, svarer Repvik på den påstanden.

Glad for at plassen er berget

Til tross for stortap mot Kjelsås (1-5) i helga ble plassen likevel berget da Tromsdalen slo Harstad.

– Vi undersøkte muligheten for å hente inn en ny keeper, men regelen sier at det må gjenstå tre kamper for at vi skal få dispensasjon utenom overgangsvinduet. Jeg sa til forbundet i går at jeg er veldig glad for at plassen er berget. Hadde Harstad slått TUIL, samtidig som vi tapte stort mot Kjelsås, kunne konsekvensen for både klubben og våre spillere vært store. Å få tre keepere skadet i løpet av fire uker er helt klart spesielt, men reglene tillater oss altså ikke å hente inn en ny keeper, avslutter Repvik.