Bjørnar Paulsen er en mann med mange jern i ilden. Etter tre års drift med matbaren Du Verden, midt i hjertet av Alta sentrum, utvider nå restauranten sine lokaler. Altaposten kunne allerede i januar røpe planene, men nå er det endelig klart hvor restauranten får bygge ut.

Voksesmerter

– Vi har over lengre tid hatt voksesmerter og liten kapasitet. Dette er noe vi har ønsket å gjøre i 1.5 år. Nylig åpnet muligheten seg og både jeg og ledelsen ved Amfi ble enige om at det var fornuftig med en utbygging, forteller Paulsen.

Utvidelsen vil skje i de tidligere lokalene til Godteland på Amfi og fører til at restauranten får 33 nye sitteplasser og et større kjøkken.

– At vi får et større kjøkken vil komme de ansatte til gode gjennom en bedre arbeidsplass og gjestene våre vil få en bedre opplevelse, sier Paulsen.

Godteland skal forøvrig slås sammen med Eventyrlig i andre etasje på Amfi.

Stabil økning

Det er ikke bare plassen til restauranten som vokser. Etter en tung start i 2013 har Paulsen gjort matbaren om til en suksessbedrift.

– Vi øker omsetningen mellom 30 og 40 prosent i året. Klart det er hyggelig og viser at gjestene setter pris på maten og servicen vi leverer, avslutter han.

Paulsen tar sikte på nyåpning 20. november.

UTIDER: Slik kommer det til å se ut når Du Verden utvider. Foto: Borkurdesign

– Vi ser at Bjørnar Paulsen har drevet veldig godt i mange år nå og virkelig  fått det til. Samtidig ser vi at dette er et konsept markedet responderer positivt på. Da Paulsen fremmet ønske om større plass, ble vi enige om å finne en løsning, sier sentersjef Frode Wilhelmsen.

– Servering er også et satsningsområde for oss hvor det er viktig å ha gode konsepter. Denne utvidelsen mener jeg passer godt inn og vil være viktig også fremover, legger Wilhelmsen til.