Petter Carlsen og Knut Einar Evenmos «Backan opp og fram» er blant flere ansett som en av de absolutt beste supporterlåtene som noen gang er laget. Nå er Carlsen tilbake med et nytt verk på bestilling fra Alta IF. Søndag blir «En gnist som aldri dør» spilt for første gang i Altahallen når håndballgutta tar imot Sandefjord 2 klokken 15.00. Få timer senere får fotballpublikummet oppleve det samme i pausen mellom Alta og Finnsnes.

– Han har laget en fantastisk hymne som ga meg tårer i øynene da jeg hørte den første gang, sier Alta-trener Rune Repvik.

La sjela i oppgaven

Carlsen sier han la sjela si i sangen mens skriveprosessen pågikk flere solskinnsdager i en park i Oslo og at han har flikket på låten over lang tid

–  Både pappa og han jeg kalte onkel Snorre (Bjøru, red.anm.), som egentlig ikke var min onkel, tok meg med på mange arrangementer i Altahallen og på idrettsparken. Så jeg har mange gode minner og det er ingen andre klubber jeg kunne skrevet en sang for med samme følelse, sier han.

– Rune Repvik kaller det en hymne. Er det blitt det?

– Det tør jeg ikke svare på, men oppgavebeskrivelsen var omtrent der. Den er ikke like rockete som den forrige låten, men mer melankolsk og nostalgisk. Jeg tror likevel den innbyr til allsang, sier han og understreker at dette ikke er en fotballsang.

– Det er en sang for hele klubben som forøvrig også får all inntekt fra salget. Så det er like mye en boccia-sang som en fotballsang, avslutter Carlsen som har samarbeidet tett med Kjell Rune Myrland om prosjektet.

Han har også fått trommeslager Wetle Holte med på utgivelsen før Christer A. Cederberg har mikset låten som han har gjort på flere tidligere Carlsen-utgivelser.