Siden mandag har både BUL-hallen og Altahallen vært fylt opp av ivrige håndballspillere i alderen seks til 11 år. BUL har hatt over 60 deltakere, mens rundt 40 deltakere har deltatt på håndballskolen i regi av Alta IF.

Se bildeserie over. Bruk piltastene for å bytte bilde.

Onsdag var siste aktivitetsdag for de lærevillige utøverne, og det var lite å utsette på stemningen blant deltakerne.

– Vi hadde egentlig satt et tak på 50 deltakere, men en glipp fra forbundet gjorde at 62 utøvere fikk plass. Da kunne vi ikke nekte noen å delta. Det har defor vært ganske trangt om plassen disse dagene, men med litt kreativitet har vi fått det bra til. De eldste burde helt klart hatt litt mer rom å boltre seg på. Deltakerne har imidlertid tatt det hele med godt humør og gjort det beste ut av situasjonen, og vi har hatt noen flotte dager her i BUL-hallen, forteller Kari Mikkelsen.

– Kjempemorsomt

På grunn av sto pågang i Bossekop valgte flere unge gutter og jenter fra BUL å delta i Altahallen. Det synes Mikkelsen er flott.

– Vi var nødt å sette et tak, og da er det bare kjempebra at de som ikke fikk plass hos oss er med på håndballskolen i Altahallen. Så lenge de holder seg i aktivitet er det akkurat samme hvor de er. Det er kjempebra at også Alta IF har dette tilbudet, sier hun til A-sporten.

En av de som stortrivdes i BUL-hallen på onsdag var åtteåringen Alexander Hammervoll. Da A-sporten var innom vartet han opp med en rekke flotte redninger som målvakt.

– Jeg har nylig flyttet fra Hammerfest til Alta, og trives kjempegodt. Pappa har bodd her lenge, og nå skal også jeg finne meg til rette i byen. I så måte er det veldig artig og sosialt å delta på håndballskolen. Jeg har hatt det kjempemorsomt siden mandag morgen, forteller den ivrige unggutten.

Takker instruktørene

Kari Mikkelsen liker å høre at ungene har det fint, og det er nettopp lek, moro og lystbetont trening som har stått i fokus disse dagene.

– Det er mange fra håndballgruppa som har involvert seg disse dagene, og det setter vi stor pris på. Spillere fra dame- og herrelaget, samt flere av våre lovende utøvere fra gutter og jenter 16 og 18 har gjort en kjempejobb som instruktører. Det er fint at de får muligheten til å kjenne litt på en slik rolle. Dette er jo personer som vi på sikt håper skal ta på seg en trenerrolle, smiler hun.

Hun og de andre BUL-medlemmene drømmer fortsatt om at de får realisert en ny håndballhall rett ved siden av dagens anlegg.

– Det er plassmangel som gjør at vi må si nei til flere. Hadde vi hatt to haller rett ved siden av hverandre kunne vi tatt imot det dobbelte. Vi håper at vi en gang får realisert drømmen om en ekstra treningsflate her på Breverud, avslutter Mikkelsen.