I helga starter Alta 2 og BUL sesongen i 3. divisjon når Lødingen kommer på besøk til Alta. For Alta 2, som består av unge gutter og A-lagsreserver som får hjelp av flere virkelige veteraner handler det mest om kamptrening. Men for naboklubben BUL er spillergruppa klar på sitt mål om seriegull og opprykk.

Hovedtrener Rune Skaufel er derimot mer forsiktig.

– Vårt naturlige mål i år er å utvikle spillere. Vi har en ung tropp som skal ta nye steg i løpet av sesongen, også får vi se hvordan det ender, men på lengre sikt har vi et mål om å spille på et høyere nivå, sier Skaufel før spillende assistenttrener Ole Henrik Kristiansen får ordet.

Målet er opprykk

– Rune er sjefen så jeg som assistent bør vel egentlig følge hans ord. Men som spiller er jeg klar på at målet må være seriegull og opprykk. Det er resten av spillergruppa også innstilt på, sier Kristiansen.

– Da skal vi legge så mye som mulig til rette for at guttene når sitt mål, svarer Skaufel.

Serievinneren møter vinnerne av de to andre nordnorske avdelingene i en kvalifisering på senvinteren. To av disse tre rykker opp til den landsdekkende 2. divisjon der Alta IFs A-lag spiller denne sesongen.

– Vi har en ung spillergruppe og vi skal ikke mate dem med for mange forventninger, legger Kristiansen til.

Trakk laget

Avdelingen besto opprinnelig av sju klubber, men i går kom beskjeden om at Gravdal må trekke laget.

– Det betyr at vi kun får ti seriekamper noe som ikke er bra. Men jeg vet forbundet jobber med alternativer for flere kamper, sier Skaufel.

I tillegg til Alta 2 og BUL består avdelingen av Bravo, Harstad 2, Lødingen og TSI.

– Jeg tror Bravo og TSI blir de tøffeste motstanderne, sier Skaufel.

– Bedre lag

Noen spillere er borte, mens andre er kommet inn etter at BUL ble nummer fire i fjor i den nordnorske 2. divisjon. Dermed måtte de oppleve at Alta IF, Bodø 2 og Harstad fikk plass i den nye landsdekkende 2. divisjon.

– I går hadde vi 19 spillere på trening og det blir tøff kamp om plassene. Vi har mistet noen, men også fått inn nye og jeg mener årets lag er bedre enn det vi hadde sist sesong. Ikke minst for at de yngste spillerne er blitt ett år eldre, sier Skaufel.

Sist sesong måtte Ole Henrik Kristiansen ta mye av ansvaret framme på banen.

– Vi har fått inn Jakob (Bjerrang Pedersen) som holder nasjonal juniorklassenivå og som vil ta mye ansvar. Jeg blir ikke å ta mindre ansvar enn jeg gjorde i fjor, men nå har jeg en ved siden av meg som gjør det samme, sier han.

Søker dispensasjon

Alta 2 skal være et tilbud til de som ikke får spille så mye i 2. divisjon og de som ikke vil eller er forhindret fra å satse så hardt som A-lagsspill krever.  I den anledning har klubben søkt om dispensasjon fra regelen om at kun tre spillere kan hentes ned fra siste A-lagstropp.

– Vi har en tynn stall og vi mener det er for galt at vi må bruke oldboysspillere på Alta 2 når vi har unge sultne spillere som kan bidra på begge lagene. Så vi har søkt om å få flytte flere enn tre spillere fra A-laget til 3.-divisjonskampene. Det handler da om spillere under 19 år og det handler om å gi et ekstratilbud til ungguttene som vi er avhengig av på A-laget, men som kanskje ikke vil få nok spilletid, sier Knut Roger Lillemoen, oppmann i Alta IF.

– Vi fikk det ikke gjennom i første instans, men saken er nå videresendt til styret i regionen, sier han.

Alta 2 møter Lødingen lørdag klokken 18.00 mens BUL får besøk søndag klokkken 12.00.