Tirsdagens møte i Hammerfest om luftambulansen, der Helse Nord møtte både befolkning, fagfolk, politikere og media, ble en positiv opplevelse for Gørill Godvik. Initiativtakeren bak den mye omtalte «Folkeaksjon for å beholde dagens luftambulanseflytilbud i Alta» konstaterer at helseforetakets folk fremsto som åpne og lyttende under møtet:

– Jeg synes det var et fantastisk positivt møte å delta på, det var godt å få komme til ordet og å få overlevert alle underskriftene og de mange sterke historiene til Helse Nord. Jeg føler at Helse Nord virkelig lyttet til argumentene og innspillene de fikk. Jeg tror de spesielt har bitt seg merke i de faglige argumentene for å beholde dagens ordning med to luftambulansefly i Alta. Og jeg tror det er faglige begrunnelser de trenger for å kunne snu. Engasjementet blant befolkningen har nok vært viktig, så vel som engasjementet fra politikerne, men uten de gode faglige begrunnelsene torr jeg ikke Helse Nord ville vurdert å snu, sier Godvik.

– Tror du de vurderer det nå?

– Jeg tror de vurderer sterkt å snu i saken. Men likevel senker jeg ikke guarden. Det hadde vært fint å få en avklaring rundt spørsmålet raskt, før helseminister Bent Høie skal til Alta for å legge ned grunnsteinen for Alta nærsykehus. Det ville vært en perfekt anledning til å si ifra på ny, om Helse Nord velger å ikke snu likevel. Skulle de velge å ikke snu nå, da tror jeg det vil bli en veldig storm mot foretaket, sier Godvik.

Til Altaposten sier Godvilk at hun er fornøyd med måten undersrkiftsaksjonen fikk det til å «ta fyr» over hele fylket:

– Det tok bare helt av. Det er kommet inn støtte fra hele fylket, egne grupperinger har engasjert seg i Hasvik, i Berlevåg, i Vadsø og flere andre steder, det har kommet oppfordringer om at hele kysten må inn her. Sånn sett har det vært en takknemlig jobb å gjøre dette. Det virker som at svært mange har sittet rundt omkring og tenkt de samme tanker som meg. Og da jeg tok initiativet til gruppa, så var det lett for disse å bli med.

– Da jeg etablerte gruppa på Facebook og underskriftsaksjonen på opprop.net skrev jeg jo at det handlet om å beholde luftambulansetilbudet i Alta. Det har jeg fått noen reaksjoner på, da det er snakk om tilbudet til hele Finnmark. Forklaringen er selvsagt at flyene er stasjonert i Alta, dessuten ble det ganske raskt for sent for meg å endre gruppenavn. Jeg etablerte gruppa og dro på jakt, da jeg kom ned fra jakta var det mer enn 5.000 medlemmer i Facebook-gruppa, og grunnet reglene til Facebook får man ikke endre gruppenavn etter at gruppa har passert 5.000 medlemmer. Så da måtte den bli hetende dette. Men det har likevel blitt en Finnmarks-aksjon utav dette, der vi står samlet for å beholde dette tilbudet. Det synes jeg er godt å registrere, sier Godvik.