– Nå vet jeg ikke hvordan andre har blitt behandlet og må selvfølgelig kun snakke for meg selv, men jeg har hatt det helt fantastisk på sykehuset i Hammerfest. Jeg har virkelig blitt tatt vare på og legene har vært meget profesjonelle. Så jeg kjenner absolutt ikke igjen den kritikken jeg har opplevd sykehuset har måttet tåle, sier Alta-keeper Kjetil Thomassen som fikk ankelen ut av ledd og brakk flere bein i foten under kampen mot Tromsdalen.

– Som sagt kan jeg ikke snakke om erfaringer andre har gjort, men jeg føler de fortjener skryt for den behandlingen jeg har fått, legger han til.

Over en uke ble han liggende på sykehuset før han kom hjem igjen i går. Turen over fjellet var derimot ikke minneverdig.

– Jeg spydde hele veien og da jeg var i kontakt med sykehuset ba de oss stoppe ved sykehjemmet i Kvalsund for å få kvalmedempende medisiner. Men det hjalp ikke og den siste gulpen kom i det vi kjørte over Altabrua, sier han.

Optimist

Nå venter tre måneder på krykker, vel halvparten i gips.

– Jeg får ikke belaste foten på tre måneder siden de har satt inn flere skruer og en plate. Så når vi kommer til januar skal jeg gjøre en vurdering om egen fotballframtid. Men at Trond Reginiussen (manuellterapeut) er optimist gjør det hele litt lettere, sier Thomassen.

Om han velger å fortsette fotballkarrieren vil det uansett ta tid.

– Sju uker i gips og totalt tre måneder uten å belaste foten vil nok bety at ankelen blir ganske stiv. Så er jeg tilbake på fotballbanen om seks måneder tror jeg det vil være ganske bra, men aller føst må jeg komme meg tilbake på beina, sier han og legger til.

– Jeg hadde gledet meg til futsalsesongen, men nå er det i stedet Nettflix og Viaplay som gjelder.

Den nye Snåsamannen?

Dagen etter skrekkskaden fortalte han Altaposten at han under to uker tidligere hadde drømt at han brakk foten. Før helgas kamp mot Oppsal kunne han melde trener Rune Repvik om en ny drøm.

– Jeg drømte at vi vant 3-1 og at Maris (Eltermanis) reddet straffe. Det ble ingen strafferedning, men jeg traff på resultatet. Svaret fra Repvik var at jeg må vurdere en karriere som den nye Snåsamannen, sier han før han avslutter med et smil.

– Hvor mange tall vil du ha fra meg foran fredagens Eurojackpot-trekning?