I morgen kan du følge Guro på Ut i naturen. NRK har laget serie nummer to av programserien Eventyrjenter – denne gangen med en altajente som en av sprekingene.

Første tur alene

– I serien vises min først tur alene over Finnmarksvidda og det var veldig tøft. Jeg gikk alene i flere uker og det var ikke lett, for utfordringene var mange, sier 16-åringen, som mange har blitt kjent med gjennom Villmarksbarna. Den handlet om den naturglade familien Krempig som bor på Øytun.

– Jeg filmet hele turen min selv med et lite kamera, og disse opptakene ville NRK gjerne ha, og slik ble det til at jeg ble med i serien, sier den naturglade ungjenta, som for tiden går første året på Alta videregående skole.

Liker utfordringer

I morgen kveld er det premiere på serien hvor du følge hennes ferd over Finnmarkskvidda, hvor hun gjør flere ting som hun aldri har gjort tidligere.

– En av tingen som jeg gjorde var å sykle en etappe på vidda. Det var ikke lett. Jeg liker dog å gjøre nye ting og elsker selvsagt å være på tur, sier Krempig.

– Hvis jeg ikke har vært på tur på en stund, så blir jeg veldig rastløs. Jeg har vokst opp med en veldig turglad familie, så det er kanskje ikke så rart, ler hun.

Vil vise turglede

I serien medvirker en rekke jenter fra ulike plasser i landet – som hver for seg er på tur alene.

– I hver episode får seerne et innblikk i hvordan vi har det på tur hver for oss og det er noe helt annet å vise alt man har opplevd visuelt enn å prate om det, så det blir spennende å se reaksjonene fra seerne. Mitt mål er å vise at det er fantastisk å være på ute i naturen. Jeg ser nå på muligheter til å dra på enda større ekspedisjoner andre steder i verden. Et håp er på dra på en større tur over en stor isbre, sier 16-åringen.

I tillegg til Guro medvirker også Tonje Blomseth fra Trondheim, som nå er en wannabe-reindriftsame i Karasjok. Hun var med i forrige sesong.