Halvdan fikk ønsket oppfylt

– Halvdan stilte et krav, og det klarte vi heldigvis å oppfylle.

KOMMER: Halvdan Sivertsen er en av 15 trubadurer som gjester trubadurfestivalen. (Arkivfoto)

pluss

Trubadurfestivalen har våknet fra dvalen etter to års pause. Nå har de kapret selveste Halvdan Sivertsen til årets festivitas om to måneder.

Kommer som duo

Den folkekjære artisten skal offisielt åpne det hele når festivalen starter i uke 45 i  november. 

  – Det blir noen konserter i dagene før Sivertsen kommer, men han skal offisielt få åpne festivalen og vi er mektig stolt over at han kommer. Han skal selvsagt fremføre sine mest kjente viser. Sivertsen kommer med sin faste gitarist Håvar Bendiksen, sier festivalsjef Thorbjørn Jungård, som var med å starte Alta Soul & Bluesfestival i sin tid.

Stilte kirke-krav

Han forteller at Sivertsen egentlig skulle ha spillefri den helgen han kommer til Alta. Grunnen til at han kommer til trubadurfestivalen, er at han fikk ønsket sitt oppfylt.

– Han stilte et krav som vi måtte oppfylle. Han sa nemlig at han kommer hvis han får lov å spille i Nordlyskatedralen, som han lenge har ønsket å spille i. Og heldigvis for oss, og for publikum, så fikk vi lov til å bruke katedralen som konsertarena. Da Sivertsen fikk beskjeden, sa han ja, humrer Jungård.

Første gang

Dette er også første gang en av trubadurfestivalens artister skal ha konsert i Altas nye konsertstorstue.

– Veldig flott at vi får lov å bruke dette flotte rommet. Sivertsen sine viser er på mange måter sakrale, så det kommer garantert til å bli vakkert. Han er jo også en av Norges mest kjente trubadurer, så dette er et skup av ei booking, sier Jungård fornøyd.

Humor og alvor

Blant veteranens mest kjente sanger er «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland», «Venner» og «Nordaførr vårvisa».

– Han er en av Norges fremste artister og trubadurer, og etter manges mening en av landets beste entertainere. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor, sier festivalsjefen.

15 trubadurer

I tillegg regner festivalen med å by på omlag 15 trubadurer på årets plakat.

– Minimum fire av uteplassene i sentrum vil tas i bruk til masse konserter, så dette kommer til å bli en skikkelig musikkfest. Vi starter med billettsalget allerede denne uken, sier Jungård.