Den legendariske terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå (43) vant helgas eliteklasse for kvinner i Birkebeinerrittet, og A-sporten fikk Gunn-Rita Dahle Flesjå i tale etter målgang. Her bekreftet hun at det blir deltakelse i Offroad Finnmark i løpet av to år.

– Jeg kan ikke love at jeg stiller til start i 2017. I hvert fall ikke hundre prosent. Men dersom det ikke blir tur nordover til neste år kan jeg garantere deltakelse i 2018. Akkurat det er jeg helt sikker på. Jeg skal prøve meg i Finnmark enten i 2017 eller 2018, sa Dahle Flesjå til Altapostens utsendte.

Gleder seg

Dahle Flesjå kan se tilbake på en mildt sagt imponerende karriere. Hun vant OL-gull i Aten i 2004, og ble verdensmester i rundbane (cross country) i 2002, 2004, 2005 og 2006. Hun ble også verdensmester i terrengsykkelgrenen maraton seks ganger, og har i tillegg totalt syv EM-titler og en haug med NM-gull. 43-åringen var tidligere ranket som verdens beste terrengsyklist av det internasjonale sykkelforbundet.

– Jeg gleder meg veldig til å delta i Offroad Finnmark. Jeg ser for meg et ekstremt hardt og spennende ritt med massevis av adrenalin i kroppen. Det kommer til å bli en stor opplevelse sammen med andre syklister som har gode og dårlige dager. Det er mange forskjellige følelser i sving i et slikt ritt, og det ser jeg frem til. Jeg tror det blir vanvittig gøy, ganske enkelt en kjempefin tur.