Filmselskapet Rein film håper den nye kortfilmen som de spiller inn i disse dager, skal bli vist på en rekke filmfestivaler over heler verden på nyåret.

Minnes sin far

Filmen skal få tittelen «Jenta med fiskesmykket».

– Hva handler den om?

– Kort fortalt om ei jente som følges på en ferd hvor hun minnes sin avdøde far på en mye bedre måte en han egentlig var da han levde, sier Mathis Ståle Mathisen.

Nytt samarbeid

Han er midt i opptak av det hele når Altaposten tar kontakt.

– Det er Rein Film som er produsenter bak filmen, som Egil Pedersen fra Tana har skrevet manus til og som har regien på det hele, sier den travle produsenten.

12-åring med hovedrolle

Det hele skal filmes i løpet av kun fire dager.

– Det blir ganske så hektisk. Alt skytes i Nesseby og filmen skal ha fem skuespillere. Det er Tina Elisabeth Susanne Mikalsen som er tolv år som har hovedrollen, sier Mathisen.

Hun har forøvrig også vært med på en annen kortfilm som han og Pedersen lagde i forbindelse med det store samiske filmprosjektet 7 Sami Stories i fjor.

– Det var en av syv samisk filmer og hun hadde rollen i «Det syke dyret». Hun har fått rollen i denne filmen også fordi hun er kjempedyktig, roser Mathisen.

Nesseby på laget

De  andre skuespillerne er  Inga Maria Sarre, Sara Margete Oskal, som kommer fra Kautokeino, samt  Kristoffer Gustad fra Tromsø og Heli Huovoinen fra Inari.

– Underveis skal over 20 statister fra Nesseby kle opp flere av scenene som har det scenografiske bakteppe i et sjøsamisk miljø, sier Mathisen.

Festivalfilm

Etter at helgen er over, skal det hele klippes ned til en kortfilm som skal å ha en varighet på cirka 15 minutter.

– Vi håper å ha den klar til visning på nyåret. Etter prosjektet 7 Sami Stories, så har vi fått opparbeidet oss et bredt kontaktnett, så vi håper å få den med på en rekke filmfestivaler over hele verden. Et av håpene er at NRK også skal vise den med tid og stunder, sier altaprodusenten.