På medlemsmøtet i Alta Ap 19. mai var det lite debatt om hvem som burde bli Altas representant i toppen av lista. Det meste dreide seg om kommunepartiet skulle sende et signal om at Olsen var uønsket uansett plassering. Politisk nestleder Inger Lise Balandin i Alta Ap bekrefter at forholdet mellom Alta og Olsen var sentralt på medlemsmøtet.

– Ja, det var en åpen debatt om dette, men flertallet ville ha med Ingalill  i et navnetilfang som omfattet 12 navn i uprioritert rekkefølge , klargjør Balandin.

– Har den sterke motstanden mot Olsen blitt kommunisert inn i nominasjonskomiteen?

– Det vet jeg ikke. Komiteen har fått vedtaket vårt, og hvilke signaler som er gitt ut over dette, må rettes til Kjetil Kristensen som representerer Alta Ap i komiteen.

Kristensen vil overfor Altaposten ikke utdype hva komiteen har fått av innspill, og hvordan han vurderer hennes tillit hos Alta-velgerne.

– Dette har jeg ingen kommentar til, klargjør Kristensen, som heller ikke vil si noe om en løsning med Bente Haug inn på andreplass og Ulf Tore Isaksen på tredjeplass som en typisk finnmarkspolitiker.

– Om dette kan være en løsning må du nesten høre med Alta Ap, er tilbakemeldingen fra mannen, som i morgen sammen med nominasjonskomiteen skal komme ut med et helhetlig listeforslag.

Tidligere leder Bernt Berg i Alta Ap bekrefter at debatten på medlemsmøtet gikk høyt om Olsen skulle bli spilt inn som en ønsket listekandidat fra Alta.

– Det var et delt medlemsmøte bak hennes navn. Tror forskjellen kun var tre stemmer, og det viser hvilke utfordringer vi står overfor i Alta om hun skulle kapre andreplassen.