En av deltagerne på Alta IF friidrettsgruppes Peugeot-mila (arrangert i juni) får låne en ny Peugeot av løpets sponsor Alta motorsenter i en uke.

Vinneren som ble trukket ut var 14-åringen Thomas Suhr som øyeblikkelig ga beskjed at pappa Espen må kjøre han akkurat dit han ønsker den uka de har tilgang på bilen. I morges startet de kjøreturen til Trondheim og Festningsrittet.

– Jeg skal delta i norgescup terrengsykling hvor det er rundbaneløp lørdag og sprint søndag. Så da drar jeg sørover med pappa som sjåfør i en splitter ny Peugeot, sier 14-åringen.

Om konkurrentene i 14-årsklassen vet han lite, men reiser sørover for å nettopp finne ut av det.

– Jeg vil se hvordan jeg ligger an i forhold til ryttere fra resten av landet. Det er norgescup og flere av de beste vil stille til start, sier han.

Konkurransen arrangeres i området rundt Kristiansten festning og 14-åringene sykler lørdag to runder på fire kilometer. Søndag er det 800-meter sprint med prolog og finaler, konkurranseformen som er mer kjent fra langrenn.

Ski og sykkel

Suhr vil bruke vinterhalvåret til å konkurrere på ski, mens terrengsykkel står i fokus på sommeren.

– Jeg ønsker å satse på begge idrettene for å se hvor god jeg kan bli. Så er det god trening i å konkurrere i løp så derfor deltar jeg på noe friidrett også, sier han.

Når skisesongen starter venter 15-årsklassen. Det betyr lengre konkurranser og ikke minst deltagelse i Hovedlandsrennet.

– Det er HL og nordnorsk mesterskap som blir hovedfokuset kommende vinter, sier han.

– Hvordan passer det deg at lengden på konkurransene dobles?

– Det passer meg bra. Fram til nå har det vært full fart fra start til mål, nærmest som i sprint. Nå når løpene blir lengre handler det mer om å disponere kreftene riktig. Så det er på en måte et nytt steg, avslutter 14-åringen.

Pappa Espen gledet seg også til turen.

– Jeg har aldri kjørt Peugeot på lengre turer så nå får vi se hva den duger til, sa han med et smil da bilen ble utlevert onsdag.