– En kjempeflott gate

Siv Dagny Thomassen forteller at hun er overrasket over at leserinnlegget tok «såpass av» som det gjorde. Innlegget har i skrivende stund 162 likes og 32 kommentarer et døgn etter publisering.

– Hva tenker du om at så mange har engasjert seg?

–  Fint at det ikke er bare jeg som føler at det er sånn, at flere føler det samme og at jeg med innlegget mitt kanskje var med på å beskrive og bevisstgjøre det mange andre tenkte, sier hun.

Positiv til engasjement

Oddvar Konst er Kommunalleder for samfunnsutvikling i Alta kommune og tar telefonen når Altaposten ringer. Han medgir at han har lest Thomassens leserinnlegg og både forstår og setter pris på hennes engasjement.

– Hun har rett i at det kunne vært mer liv i gågata - det er noe alle ønsker. Fortsatt er Alta Sentrum et «ungt» sentrumsområde. Reguleringsplanen som ble vedtatt i 1995 la viktige premisser for utviklingen, men fortsatt gjenstår mye arbeid og investeringer - blant annet betyr flere boliger i våre sentrumsområder mye for aktiviteten der. Gågata, torget og parken ble planlagt og bygget for snart 20 år siden, på disse årene har utviklingen i Alta gitt nye erfaringer og behov, sier Konst.

Ønsker innhold

Konst påpeker samtidig at kommunen ønsker å legge til rette for aktører som ønsker å skape aktivitet i gågata og på torget, både forretninger og serveringssteder.

– Det har også vært en viktig sak for kommunen å få kjøpesentrene til å ha innganger ut mot gågata, slik at man kan gå rett inn i de ulike butikkene. Det har vært en diskusjon fra dag en for å få tilstrekkelig med innganger for å skape aktivitet i gågata, bemerker Konst.

– Men så handler det vel også om at vi som bor her er med på å bruke de fasilitetene og tilbudene som skapes, avslutter han.