I oversikten over eiendomsoverdragelser for juni fremgikk det at Alta sentrumsutvikling AS 7. og 8. juni kjøpte andelene til ni av eierne eller eierkonstellasjonene på «gnr 27, bnr 32» – den såkalte Heitmann-eiendommen på Elvestrand. Totalt 4 462 000 kroner ble lagt på bordet for å sikre seg disse andelene, som til sammen utgjør omkring 65 prosent av Heitmann-eiendommen.

De øvrige andeler er det inngått avtaler om, og skal overføres fortløpende i nær framtid. Samlet legges nesten syv millioner kroner på bordet fra Alta sentrumsutvikling, for å sikre seg området.

Dobler arealet

Den svære eiendommen på Elvestrand grenser til Prestegårdsjordet, og styreleder Roald Johansen forteller at eiendomskjøpet vil gå rett inn i de allerede grandiose planene for området:

– Dette tilsvarer omtrent en dobling av arealet selskapet Alta sentrumsutvikling har hatt i området. Tanken er å utvikle det nye Alta sentrum på et helhetlig vis. Nå kan vi få regulert hele arealet, med en og samme penn. Det vil ha mye å si. Oppkjøpet er absolutt en viktig del av strategien vår for dette området, med en helhetlig plan vil det ikke minst bli både enklere og greiere for myndighetene – kommunen – å behandle dette området, sier Johansen.

Med Prestegårdsjordet og Heitmann-eiendommen sitter Alta sentrumsutvikling med et areal på omkring 200.000 kvadratmeter på Elvestrand satt av som «sentrumsformål» i arealplanen.

– Areal-størrelsen som til slutt kan gå til sentrumsformål er noe usikker. Mange forhold og en lang prosess vil til sammen bestemme endelig arealstørrelse, presiserer Johansen, og påpeker at ny E6 vil «spise» en del av området, samt at mye av arealet vil gå til jordbrukseiendom også i framtiden.

LANGSIKTIGE PLANER: Styreleder i Alta sentrumsutvikling, Roald Johansen, forteller at selskapet har svært langsiktige tanker med arbeidet på Elvestrand. Her sammen med prosjektsjef Roar Otto Andersen. Foto: Arkivfoto

Langsiktig

Hva angår prisen på nesten syv millioner mener Johansen at denne er riktig:

– Det er tatt en takst, og vi har betalt markedspris. Det er vanskelig for meg å si om dette er en bra eller en dårlig pris. Jeg vil si det er en riktig pris, ut fra det markedet vil gi for en slik eiendom og med grunnlag i en takst fra godkjente takstfolk.

– Nå får dere vel ikke gjort noe her med det første?

– Nei, dette oppkjøpet er en del av en langsiktig plan, som blant annet avhenger av ny atkomst – altså ny E6 sør for området. Dette må til før det kan bli utvikling og dermed økonomi i prosjektet. Reguleringsplaner og annet må også gå gjennom hos kommunen. Mye skal på plass før vi kan gå i gang. Men det er klart, dette er et enormt prosjekt.

– Altaposten har tidligere skrevet at man tenker seg investeringer på 2-3 milliarder, i alle fall i første omgang?

– Det vil helt klart bli mer enn dette nå. Før området er ferdig utbygd snakker vi langt over 2-3 milliarder kroner. Det er også derfor vi mener dette er et såpass viktig område å få utviklet, for Altas del, sier Johansen til Altaposten.

  • Selgerne av andelene omtalt her var Lise Heitmann (276.000 kroner), Marit Arild Heitmann Dalhaug (552.000 kroner), Inger Arild Heitmann (552.000 kroner), Berta Arild Heitmann (1.748.000 kroner), Roger Nilsen (414.000 kroner), Oddny Ra (276.000 kroner), Guri Lund (138.000 kroner), Kari Heitmann (276.000 kroner) og Jørn Tore Johansen, Lise-Lotte Johansen og Ove Kristian Johansen (230.000). Trekløveret Johansen overtok andelen(e) fra Karl Oskar Johansen 8. juni, samme dag som salget til Alta sentrumsutvikling fant sted.