– Han har to barn, som holdt på å bli uten pappa

I går skulle mor og far døpe sin tre måneder gamle sønn. I stedet måtte tobarnsfaren kjempe for livet på sykehuset.

LIGGER HER: Mannen i 30-årene er fortsatt innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), etter den grove voldsepisoden som fant sted tirsdag i forrige uke.Foto: Pressefoto

pluss

Søndag skulle vært en dag der den stolte mora og den stolte faren kunne se sin tre måneder gamle sønn være sentrum av begivenhetene. En dag med smil, latter og glede over at minstekaren ble båret til dåp. Kanskje litt grynting fra junior når presten skvetta kalde vanndråper i panna. Med gudmødre og gudfedre i stram givakt, og med andaktige besteforeldre, søsken og slekt blant de mange vitnene i kirka. Alt etterfulgt av festligheter, hygge og glede, mens varmende minner for livet ble skapt.

Et minne for livet

Slik gikk det ikke.

Natt til tirsdag ble det skapt et minne for livet for den vesle barnefamilien. Men det var slett ikke et hyggelig minne.

For da ble faren til den tre måneder gamle, dåpsklare karen og hans eldre søster brutalt banket opp, av en eller flere voldsmenn. Voldsepisoden i lokalene i Skansen holdt på å ta mannens liv. Fortsatt vet ikke familien om han overlever, eller om han kommer fra det hele uten alvorlige skader. Sannsynligheten er stor for at han vil ha varige men.

– Det har vært helt forferdelig å oppleve dette. Helt forferdelig. Han har to barn, som holdt på å bli uten far, sier mora til de to barna.

Legene til mannen i 30-årene har ifølge familien fortalt at han ikke ville vært her mer om ikke «noen», muligens en av voldsutøverne, hadde ringt inn et tips om at mannen lå i lokalene i Skansen.

– Da hadde han vært død. Det er en skummel tanke, som jeg har tenkt mye på sjøl. Enn hvis ikke noen hadde ringt til nødtelefonen? Da hadde de som sto bak dette vært drapsmenn, og mine to barn ville vært uten en far.

HOLDT PÅ Å DØ HER: To små barn bosatt i Alta var nær å bli farløs natt til tirsdag i forrige uke. Mannen i 30-årene som ble utsatt for grov vold i et lokale på Skansen skal ha stått i fare for å miste livet, har mannens familie fått opplyst fra legene.Foto: Tom Skoglund

Et familiemedlem til mannen forteller at de to små og deres foreldre har stått i tankene til hele familien disse dagene:

– Jeg har tenkt mye, særlig på ungene. Jeg har tenkt mye på at det er noen som faktisk har forsøkt å ta faren fra to så små unger. Det er helt ubeskrivelig jævlig, det som har hendt, sier familiemedlemmet.

– Jeg fikk sjokk da jeg hørte dette. Jeg ble veldig redd, redd for å miste han. Og vi vet jo enda ikke om han vil overleve. Vi vet ikke hvordan tilstand han er i hvis han våkner. Å gå rundt og bære på dette er tungt for oss alle. Heldigvis har familien stått sammen i dette. Vi har støttet hverandre. Vi har også fått mye støtte fra venner. Fremmede folk har sendt oss meldinger på sosiale medier, for å vise at de bryr seg. Dette har varmet veldig. Og både Alta-politiet og dem fra Kripos skal ha all mulig ros. Det virker som at de har gjort en kjempejobb, de har stått på og jobbet sent og tidlig for å finne ut av dette. Det var en lettelse at de pågrep en mann også, som er varetektsfengsla. Det virker som at de har funnet ut noe, og det er betryggende å vite at de kan ha tatt en av de skyldige, sier familiemedlemmet.

KRIPOS-BISTAND: Alta-politiet gjorde grundige åstedsundersøkelser tirsdag og onsdag. Torsdag var tre etterforskere fra Kripos på plass, for å saumfare åstedet.Foto: Tom Skoglund

Også mora til den voldsrammede mannens barn er glad for at Alta-politiet har stått på for å finne fram til voldsmannen eller voldsmennene.

– Det virker som at de har gjort en veldig god jobb. I og med at de ikke har hatt noen forklaring fra offeret her, så virker de å ha gjort en bra jobb. De har stått på dag og natt. Nå er jeg veldig sikker på at han, når han våkner til, vil fortelle oss hva som hendte og hvem det er som står bak voldsepisoden. Så jeg har trua på at de som står bak vil bli tatt, uansett.

Hun sier at hun har registrert at det har gått forferdelig mye rykter i etterkant av tirsdagens brutale hendelse.

– Jeg vet at folk er utrolig nysgjerrige, og at det går forferdelig mange rykter. Det er kjent at han har en fortid, men det har gått veldig bra med han i lang tid. Han har stablet seg på beina, og fått orden på livet. Og så skjer dette. Vi skulle hatt en dåp nå på søndag. Den måtte selvfølgelig avlyses. Det er ingenting å feire nå, nå som han ligger her på sykehuset i koma. Det blir helt feil.