– Fisken tok ved Haraldholmen, men vi måtte nederst i Forbygninga før vi fikk den i land. Da var det samlet seg mange publikummere, for å si det sånn, sier Børge Hagberg.

Smadret egen rekord

Noen husker nok at at Børge fikk sin første laks da han var bare åtte år. Siden har det blitt tre til. Persen var på 11 kilo. Inntil i går kveld.

– Det verste var jo at noen av turistene begynte å bli veldig nærgående. En tok til slutt faktisk borti snella mens jeg fortsatt temmet. Men da sa jeg at «Nei, nei; det der er fy-fy!». Det skulle bli en halvtime temming til, før den var på land, forteller 15-åringen som smadret egen lakserekord.

Fin uke med mye storfisk

Da laksen tok rundt klokken 23, kunne ikke Børge drømme om at fisken var så stor.

– Den tok så forsiktig og svømte først mot båten. Jeg trodde den var ganske liten. Så snudde den nedover i et vanvittig vassfokk. Da skjønte vi at dette var alvor, forteller han.

– Jeg var bekymret da vi nærmet oss brua i Forbygninga. Mange store steiner gjorde temmingen utfordrende. I tillegg vet man jo aldri hvilken side av brukarene laksen går på, bemerker han.

Allerede søndag startet det som skulle vise seg å bli en herlig uke for den unge fiskeren.

– Jeg var med kompisen min Christer på døgn. Han landet en kubbe på 17,3 kilo. Det var veldig artig det og. De er med oss nå, men denne gangen var det min tur, sier han.

I natt har unggutten, pappa Bjørn Tore og vennene fått to på 10 kilo hver, i tillegg til hannlaksen på 21,5 kilo.

Mer på menyen

Unggutten har nå tatt fem laks, men har trolig en bedre historie å fortelle enn de fleste som har fisket 20 år i Altaelva.

– Vi har noen døgn til denne sommeren. Blant annet skal vi til Åkergjerdet en tur og senere også til Sandia, uten av jeg husker fiskeplassen i farta, påpeker han.

– Jeg skal ta «avtrykk» på ei treramme av laksen, slik at jeg kan henge en kopi på veggen. Selve laksen tror jeg går til røyking, legger han til.

HELT VILT: Laksen på 21,5 kilo var 124 centimeter lang og var et voksent eksemplar. Ikke rart smilet går nesten rundt hodet til Børge Hagberg. Foto: Privat