I går slapp Gunnar «Puskas» Schwaiger sin første singel fra sitt kommende album som skal gis ut med tid og stunder. Singelen ble blant annet sluppet på den digitale plattformen Spotify – og skal trykkes opp i CD-formatet om få strakser.

Italia-premiere

De som fikk høre låten først, var nordmenn i Italia.

– Jeg fremførte den live i Italia tidligere denne måneden, i et bryllup hvor 80 prosent av gjestene var norske. Det var utrolig god respons. Alle kom bort og spurte hvor de kan kjøpe den, og det er ingen ting som gleder mitt hjerte mer enn det, for når man lager låter, så vil man jo at publikum skal sette pris på det man skaper, sier Puskas.

Låten har fått tittelen «Luftmadrass» og ble spilt inn i Hammerfest i mai.

– Den er spilt inn hos Lars Rune Rebbestad, som også har fungert som produsent.

– Herlig klarinett

På låten medvirker også Øksfjordingen Nancy Rydheim på vokal, Erlend Eide på klarinett og Rebbestad på gitar, dobro, bass, trommer og trøorgel.

– Jeg ønsket ha med trompet, men Lars Rune ringte meg da jeg var i Italia og sa at han hadde en god klarinettist på besøk, og spurte om det kunne være noe i stede for mitt ønske. Jeg sa at de fikk prøve og da jeg fikk høre resultatet ble jeg overrasket hvor flott det låt. Nancy synger også strålende og kler opp det hele med nydelig koring, skryter Puskas.

Da verden var mindre

– Hva handler den om?

– Innholdet i teksten spiller mye på barndomsminner og forelsker da man var ung og verden var et lite sted. Du vet, når man ung så består bare verden av der du bor og det er liksom kjernen i det hele. Låten er litt jazzete i formen, godt arrangert – med litt slentrende rytmer, og det har gitt låten en  dimensjon som jeg liker.

Vraka hele innspillingen

Den kommende platen var opprinnelig fiks ferdig, men ble vraket.

– Alle låtene er spilt inn og var faktisk klar til å slippes, men jeg likte ikke resultatet. Det handler ikke om musikerne, for de gjør en god jobb, men om meg selv. Jeg likte ikke vokalen som jeg syntes hørtes for røff ut. Jeg var nok i overkant ivrig da jeg sang dem inn i ett studio i Skien for en stund siden, forklarer Puskas.

Han bedyrer dog at platen kommer etter en periode med finpussing.

– Jeg vil ikke slippe ut noe som jeg selv ikke er fornøyd med. Den kommer når jeg har fått lagt på ny vokal, avrunder han. FIKK SKRYT: Denne SMS-en fikk Puskas fra sitt onkelbarn dagen etter at han hadde fremført låten live i Italia i sommer. (Foto: Reiulf Grønnevik)