«Mannen som ikke kan straffes» fortsetter sin kriminelle aktivitet i lokalsamfunnet. I går forsøkte han å kjøpe mobiltelefoner med en falsk bestillingsordre fra et altafirma, men ble tatt på fersken.

Politiet var opptatt med etterforskningen av voldsepisoden i Skajaluft og kunne derfor ikke rykke ut og bistå butikken som ble forsøkt svindlet.

En bedriftsleder, som har fått firmaidentiteten stjålet av den vanekriminelle, er oppgitt over det siste forsøket på å svindle til seg gjenstander, kort tid etter innbruddsraidet på rådhuset. Mannen kan imidlertid ikke fengsles.

Hevder å være ansatt

– Han har brutt seg inn og stjålet mitt firmas identitet, blant annet etter å ha tømt postkasser og sikret seg informasjon om firmaet. Så oppsøker han forretninger med påskudd at han er ansatt i vårt firma og skal hente ut varer som han har laget sin egen bestillingsordre på. I går gikk han heldigvis fem på, fordi det var ansatte i de to forretningene han forsøkte å svindle, som forsto at noe ikke var helt på stell. Jeg synes det er en fortvilet situasjon å ha kommet opp i, for mannen utgir seg for å være en av våre ansatte. Dersom de som jobber i forretningene hvor han forsøker seg på svindelen ikke er klar over at dette er ren bløff, kan han altså lykkes med å hente ut varer fra forretningene på vår regning, sier bedriftslederen. Han mener det er viktig at en slik historie blir gjort kjent, slik at svindleren ikke bare kan fortsette.

– Vi som har anmeldt mannen, er kjent med at han har vært tiltalt for en rekke forhold knyttet til postkassetyverier, der han har skaffe seg kredittkort som er misbrukt.  Denne mannen lever høyt på at han ikke kan straffes, han stjeler biler, stjeler fra postkasser og jeg mener det er på tide at han blir flyttet vekk fra Alta, sier han.

Sivil pågripelse er OK

Lensmannen Svein Tore Nilsen sier de avventer en anmeldelse fra de firmaene som er blitt forsøkt svindlet.

– Vi var i går så opptatt med voldsepisoden i Skajaluft at vi ikke kunne bistå de som meldte om svindelforsøket. Jeg kan bekrefte at operasjonssentralen har blitt oppringt i samband med forsøk på bestilling av mobiltelefoner, sier lensmannen.

Nilsen forteller at ansatte ved en av senterbutikkene i Alta tok «mannen som ikke kan straffes» med seg og overleverte han til politiet.

– En såkalt sivil pågripelse er helt greit, så sant mistenkte overleveres til politiet umiddelbart, sier lensmannen.

Bedriftseieren som er blitt forsøkt svindlet, sier de arbeider med anmeldelsen.

– Vi vil anmelde dette, og så får vi håpe at politiet gjør litt mer enn de har gjort tidligere. Faren er jo nå at folk tar saken i egne hender og det ønsker vi ikke. Hvis mannen er syk, må samfunnet sørge for at han får hjelp, sier bedriftslederen.