De to 24-årige afghanerne har fått midlertidig arbeidstillatelse for en halvt år og ventetida på asylmottaket i Olderdalen kjennes lang. Derfor sendte de like godt en jobbsøknad til hele Alta gjennom lokalavisa.

Ankebehandling

Begge har fått avslag fra UDI på sin søknad om asyl, men avventer nå ankebehandling i Utlendingsnemnda, UNE.

I Olderdalen er det ikke arbeidsmuligheter, så de to flyktningene vil gjerne få seg noe meningsfylt å jobbe med, mens de venter på endelig avgjørelse på søknaden.

– Vi har søkt politiet om arbeidstillatelse og forleden dag fikk vi beskjed fra UDI at vi kan arbeide inntil seks måneder, sier de.

Språkbarriere

– Et problem er det at vi ennå ikke har lært oss norsk, vi snakker engelsk, hindi og russisk, hvis det kan bety noe, sier Abdul Hakim Ferdaws, som har kontaktet lokalavisa på vegne av seg selv og sin svigerbror.

Begge er vant til å arbeide med bildekk, men de sier de gjerne tar hvilket som helst arbeid som måtte by seg, gjerne innenfor fiskeoppdrett eller gårdsarbeid, hvis det skulle være en mulighet.

– Vi er åtte personer fra samme familie, men hvis vi får jobb i Alta, så kommer vi alene for å arbeide, sier Abdul til avisa.