Ole Johan Triumf fra Kautokeino traff 120 av 125 leirduer, men var likevel langt fra de beste da NM i nordisk trap ble arrangert på Enebakk. Heller ikke Alta-skytter Roger Strømeng lyktes i mesterskapet.

Likevel er tidligere resultater så gode at både Triumf og Strømeng representerer Norge i nordisk mesterskap i danske Odense i august.

– Landslagsplassen berget jeg, men ikke takket være god skyting under NM. Det jeg gjorde før NM var derimot såpass bra at jeg var blant de beste sammenlagt, sier Strømeng som traff 119 av 125 duer.

Skytternes tre beste resultater fra tidligere stevner ble tatt med i beregningen i tillegg til NM-resultatet

119 treff på 125 duer er imponerende for hvermannsen, men det holder ikke til å kjempe i landstoppen i leirdueskyting.

– Det høres kanskje bra ut med 119 treff på 125 skudd, og om jeg var på vidda og 119 av 125 ryper havnet i ryggsekken så ville det naturligvis vært meget bra. Men det er tett i toppen og man må treffe minst 124 om man skal være klar for en finale, sier Strømeng som er tatt ut på landslaget for femte år på rad.

A-sporten har forsøkt å komme i kontakt med Triumf både på telefon og Facebook, men ingen av henvendelsene er besvart. For hans del er det første gang han har skutt seg til landslagsplass.

Manglet et treff

Veteranen Knut Saxe Kjeldsberg har også skutt godt i år og lå veldig godt an til å sikre en av tre landslagsplasser for veteraner i klasse V60/V70. Det holdt akkurat ikke da han måtte ta til takke med NM-bronse i V70.

– Jeg er fornøyd med medalje, men litt bittert er det at jeg ikke traff en ekstra due og sikret landslagsplassen, sier han.

Han hadde to skyttere foran seg over fire konkurranser da NM var over. Den tredje plassen gikk til en med lik poengsum, men som hadde truffet en due mer i NM.

– Jeg visste før den siste serien at jeg måtte skyte veldig godt og jeg traff alle 25, men det holdt dessverre ikke da han totalt hadde en treff mer enn meg i løpet av mesterskapet, sier 73-årigen som er første reserve og får plassen om en av de tre veteranskytterne ikke kan stille i Danmark.

– Jeg går ikke rundt og håper på det, men det kan dukke opp ting som gjør at de andre er forhindret fra å stille. Så jeg skal være klar om tilbudet dukker opp, avslutter han.

Klemet Anders Sara fra Kautokeino var finnmarksskytteren som gjorde det best i klasse 1 under NM. Han var en av flere som traff 122 leirduer, men hadde ni skyttere foran seg som traff flere.

Tredje «finnmarking»

Grekeren Anastasios Kalifas, som har huset flere av finnmarksskytterne i helga, ble også tatt ut på landslaget. Han har aldri bodd i Finnmark, men skyter likevel for Alta JFF.

– Han bor på Ski,men har ikke det store miljøet her. Når han da skulle velge klubb valgte han Alta. Han sier det er fordi han trives sammen med oss, men jeg tror også han har en drøm om å bosette seg i vakre Alta, sier Strømeng på telefon mens helgas husvert hører på uten å benekte påstanden.