For snaue to uker siden kunne kjededirektør Anders Fjeld røpe at Alta var på blokka som en mulig satsing i Nord.

Det kan han i dag bekrefte overfor Altaposten.

– Et naturlig punkt

– Vi har vært i Alta og vurdert mulighetene, og hatt en god dialog med Thon for å se på alternativene hos Amfi-kjeden. Senteret er et tyngdepunkt i regionen og har derfor vært et enkelt valg for oss. Thon har også ønsket oss velkomne inn, slik at vi har jobbet med dem over en lengre periode, sier Fjeld.

Han viser til at siden XXL åpnet i Tromsø for rundt fem år siden, har de hatt stor pågang av kunder fra Finnmark. Så da planene om utbygging av Amfi, det såkalte «Amfi 3.0», ble lansert på Scania-tomta, luktet kjeden også på Finnmark og Alta.

Stort

Kjededirektøren forteller at de har store ambisjoner for satsingen. Når XXL endelig kommer til Alta, vil de kunne tilby på mellom 3.500 og 4.000 kvadrat med sportsartikler.

– Vi synes det er utrolig gøy og spennende. Samtidig så er det veldig morsomt, fordi vi sier: Enten så gjør vi det, eller så gjør vi det ikke. Vi lager ikke en liten XXL.Vi etablerer med andre ord et like stort varehus i Alta som vi hadde gjort i en storby på Østlandet, sier han.

Usikker på lanseringen

– Nå må vi bare vente på prosessene. Så når dette er klart, vet vi ikke, men vi gleder oss veldig, sier Fjeld.

– Styrker handelsbyen

Senterleder Frode Wilhelmsen ønsker ikke å hverken bekrefte, eller avkrefte XXLs satsing i Alta.

Senterleder Frode Wilhelmsen ved Amfi Alta. Foto: Kita Eilertsen

– Jeg er kjent med at de har luktet på Alta et par års tid. Det bekrefter at vi er en handelsby som har utviklet seg i riktig retning og er attraktiv for store nasjonale kjeder. Men jeg kan ikke bekrefte XXL, og en eventuell sammenheng med vår utvidelse, da dette er mer enn hva jeg vet for øyeblikket, sier Wilhelmsen.

– Når det er sagt, så vil jeg understreke at vi er opptatte av å bidra til og styrke Alta som en attraktiv handelsby med et kompakt tilbud i sentrum, avslutter Wilhelmsen.