Lørdag stilte det som kan krype og gå av bilforhandlere i byen opp for å sørge for utendørs utstilling av fete glis og praktiske kjerrer, midt i Alta sentrum.

Med nærmere 40 biler på plass fikk de som kom en unik anledning til å se det siste av det siste som bilforhandlerne våre har å by på.

Skuffet over værgudene

– Vi er jo helt klart skuffet over været. Folk kommer innom og ser, men dessverre drar de fort igjen.

Rolf Gunnar Pedersen hos Alta motor legger ikke skjul på at han godt kunne tenkt seg litt mindre fukt og noe mer sol i været, og får støtte hos konkurrenten på Elvebakken:

– Været la litt demper på dette, men jeg er overrasket over at så mange folk faktisk valgte å komme hit, sier Jørn Pedersen hos Harila.

– Samtidig så kan det være at bedre vær ikke ville ført til flere interesserte. Det ville nok utvilsomt ført til mer liv og røre på utstillingen, men det er ikke sikkert det hadde blitt så mange flere aktuelle kunder, repliserer Per-Gunnar Simonsen hos Henry Hammari.

FLAGGSKIP: Dyreste bil på utstillingen var visstnok Alta motors Audi Q7, men også de andre bilforhandlerne hentet inn tungt skyts, her Harilas Jørn Pedersen og en fleske ny Volvo XC90. Foto: Tom Skoglund

Relasjonsjobb

For mengden besøkende har ikke nødvendigvis så mye å si. Det er relasjonen man klarer å knytte til kundene som er det viktige.

– Det handler om å bygge relasjoner. Vi får møte folk, vi snakker med dem, de kan hente ut brosjyrer og prislister. Og så kan det hende de kommer innom senere. Det er jo det vi håper på! Og sånn sett har dagen vært en suksess, med flere potensielle kunder på blokka, kan Simonsen røpe.

Naboen, Eivind Mathisen fra Alta Motorsenter, kunne ikke vært mer enig:

– Slike utstillinger er ikke noe vi steller i stand for å selge biler. Det er klart, får vi en kontrakt er vi kjempeglade, men dette er mest for å få navn på blokka. Folk vi kan kontakte senere, som kanskje ikke ville kommet innom butikken ellers. Det viktigste med slike arrangement er å få vist seg fram!

PÅ UTKIKK: Elisabeth Myklebust, Tor Fredriksen og datteren Maria tok turen innom for å «vindusshoppe» litt. Blant andre Tor Åge Kristensen og TK motor, her ved en snerten Mazda CX3, fikk besøk av den biljagende familien. Foto: Tom Skoglund

Sjekket ut tilbudet

Akkurat slike kunder er Elisabeth Myklebust, Tor Fredriksen og datteren Maria. De var på besøk hos Tor Åge Kristensen og TK motor for å undersøke mulighetene her, da vi tok kontakt:

– Vi er egentlig for å se hva som finnes, og om det er noe vi har lyst på. Vi er på jakt etter en spesiell bil, med spesifikke funksjoner, men ikke et spesielt merke. Da passer det oss veldig godt å få flere biler og merker samlet på en og samme plass, slik at vi kan få et overblikk over hva som finnes, uten å måtte dra rundt til alle forhandlerne, forteller Elisabeth.

– Bilforhandlerne i Alta har mye spennende å by på, men det skal jo passe med både ønsker og med pris. Heldigvis er det mye å velge i, og mye forskjellig spennende, supplerer Tor.

FØLELSER OG FORNUFT: Eivind Mathisen og Alta motorsenter hadde med seg to fornuftige Peugeot, en fornuftig Mercedes V-klasse og en fornuftig Kia Sportage. Men så var det den blå hybriden da.. Foto: Tom Skoglund

Samarbeidende konkurrenter

Fellesarrangementet i sentrum er verken første eller siste gang forhandlerne slår seg sammen for å skape noe ilag, lyder det samstemt fra de fire vi snakker med.

– Vi er konkurrenter som snakker ilag og som gjør ting ilag. Slikt har vi brukt å gjøre i mange år, enten i Alta eller ved at vi reiser rundt på messer og slikt. Bilbransjen stiller opp, sier Rolf Gunnar Pedersen.

– Jeg er ikke i tvil om at bilbransjen i Alta er ganske unik, vi går sammen på denne måten i alle fall to ganger i året. Alle ser at det blir en større begivenhet når vi er åtte forhandlere som samler seg, kontra når vi stiller hver for oss. Og folk synes det er knall, sier Jørn Pedersen.

– Helt supert at alle forhandlerne stiller opp og får dette til. Her skal også de ansatte ha skryt, som stiller opp med godt humør på en lørdag for å få dette til, sier Eivind Mathisen til slutt.